‘De kleine vlam vol hoop’

CUIJK - ‘All I want for Christmas is You’ klonk afgelopen week op de radio. Een inmiddels traditioneel kerstlied dat ons eraan helpt te herinneren de kerstplannen te bevestigen. De tekst lijkt dit jaar meer betekenis te hebben dan ooit te voren.

“Want kerstmis vieren we het liefst met al onze dierbaren samen. Terwijl we onze straten, tuinen en huizen versieren, houden we onze hoop en blik gericht op het nieuws. Op welke manier kunnen we kerst vieren? Met hoeveel mensen mogen we samen komen?”

Lichtjes
Natuurlijk is er met verschillen opties rekening gehouden en er is al nagedacht waar en met wie we de kerstdagen door willen brengen. Recepten voor het menu zijn uitgewisseld, de boodschappenlijstjes gemaakt en bestellingen geplaatst.

In het jaar dat overschaduwd wordt door de pandemie, komen zelfs de tradities van het kerstfeest in een ander licht te staan. Het feestelijke lichtpuntje in de donkere decemberdagen, lijkt maar een klein lichtje te zijn. Maar in totale duisternis geeft een kleine vlam heel veel hoop. Hoe meer lichtjes er aangestoken worden, hoe lichter het wordt.

Baken van hoop
Een Cuijkse traditie die al jaren lichtpuntjes verspreid is de Kerstpakkettenactie van de Cuijkse kerken. Zoals de geboorte van het kerstkind een baken van hoop voor iedereen mag zijn, kunnen we samen hoopvolle lichtjes zijn. De leerlingen en docenten van het Merletcollege vullen per klas een kerstpakket voor mensen die een extraatje verdienen. Helpt u ook mee?

Zaterdag 12 december worden de levensmiddelen ingezameld voor het samenstellen van de kerstpakketten. Bij de Jumbo is van 10.00 tot 14.00 uur een kraam aanwezig waar u artikelen in kunt leveren.

Behalve bij de Jumbo is ook de H. Martinuskerk open. Winkelcentrum De Maasburg stelt deze dag de winkelruimte tussen Durlinger en Chez Wiellie beschikbaar. U kunt daar tussen 10.00 uur en 16.00 uur de levensmiddelen aanbieden.

Werkgroep
In de donkere decemberdagen kunnen we allemaal een lichtje gebruiken, de werkgroep kerstpakketten actie wil dat voor iedereen zijn. Dat laten we 12 december heel bijzonder zien.

U doet toch ook mee? De kleinste vlam geeft de meeste hoop, voor wie bent u die vlam?

Namens alle gezinnen die een pakket krijgen, dank u wel! Voor meer informatie over deze actie kunt u contact opnemen met Bianca Akkermans via (06) 17018764 of Patrick Meijer (06) 38144702.