Meer gezinnen met kinderen vieren vakantie in Land van Cuijk

LAND VAN CUIJK - Afgelopen zomer waren, blijkt uit contacten met toeristische ondernemers, meer gezinnen met kinderen te gast in het Land van Cuijk, aldus het Regionaal Bureau Toerisme (RBT),

Die toename is waarschijnlijk het gevolg van de reisbeperkingen die de coronacrisis met zich mee hebben gebracht. Daardoor bleven in 2020 meer vakantiegangers in Nederland.

Ook in de nabije toekomst kunnen gezinnen met kinderen (in de basisschoolleeftijd) een aantrekkelijke toeristische doelgroep vormen voor het Land van Cuijk. De vraag is echter wat ervoor nodig is om meer gezinnen met kinderen nieuwsgierig te maken naar in het Land van Cuijk. Welke voorzieningen zijn er al, waar bestaat bij de doelgroep behoefte aan en wat zou er daarom moeten komen?

Malissa Zwanikken, studente Toerisme en Recreatie aan de Saxion University of Applied Sciences én woonachtig in Boxmeer, gaat haar afstudeeropdracht wijden aan dit onderwerp. Zij doet haar onderzoek in het voorjaar. Met de uitkomsten ervan kunnen wij waarschijnlijk nog voor de zomer van 2021 aan de slag.