Project Victor Hugo ligt zo goed als bijna stil

CUIJK - De opknap van de Molenstraat is mede afhankelijk van de bouwactiviteiten rond drie bouwprojecten in die straat. Drie projecten voor luxe appartementen hebben wisselend succes met de verkoop.

Door Jos Janssen

De stand van zaken wat betreft verkoop van het project Villa Mosa op het oude Jan Lindersterrein ziet er rooskleuriger uit dan bij de andere twee. Villa Mosa bestaat uit 16 luxe appartementen in de prijsklasse vanaf 419.000 euro. Inmiddels zijn er 8 verkocht en op 5 zit een optie. Er is dus kans dat begin volgend jaar met de bouw gestart kan worden.

Bij de andere twee projecten de Smidse en Victor Hugo komt de bouwhorizon door de trage verkoop steeds verder weg te liggen. Van de 24 appartementen van het project De Smidse op de hoek Smidstraat/ Molenstraat zijn er acht verkocht en twee onder optie. Ze zijn kleiner (tussen 67 en 94 vierkante meter) dan bij Villa Mosa en daardoor in prijs lager. Tussen de 260.000 en 290.000 euro. De meestal gebruikte basisnorm van 70% verkoop is daar nog niet gehaald.

Bij het project Victor Hugo gaat het ook stroef. De voorgevel van de voormalige sigarenfabriek wil men overeind houden en daarachter 16 luxe appartementen bouwen. Met vier verkochte en 1 optie loopt dit project erg moeizaam. Appartementen kosten vanaf 365.00 euro.

De verkoop is in augustus 2019 gestart. Na een aantal open dagen lijkt bouwen daar erg ver weg. Gevolg is wel dat aspirant kopers afhaken en verder kijken. Het appartementenproject Victor Hugo ligt hierdoor bijna stil.