Voetveer van Sint Agatha hoofdrolspeler in boek

SINT AGATHA - Het door vrijwilligers opgeknapte en in de vaart gehouden voetveer van Sint Agatha naar Middelaar is een van de hoofdrolspelers in een boek over de grenzen van het hertogdom Brabant. ‘Brabant Onbegrensd’ verschijnt met stille trom omdat de corona-situatie een officiële presentatie niet toestaat.

Literair schrijver Stijn van der Loo, journalist Paul Spapens en dichter JACE van de Ven hebben er drie jaar aan hebben gewerkt. Alle drie zijn Brabanders in hart en nieren. Ze noemen het boek van 190 pagina’s een cultuurproject om recht te doen aan de bijzondere opzet en inhoud.

In het boek ‘Onbegrensd Brabant’ staan acht verschillende vormen van grenzen in het voormalige hertogdom Brabant. De drie auteurs kozen voor dit gebied omdat ze alle drie Brabanders zijn, maar ook om het thema letterlijk te kunnen begrenzen. In verschillende literaire genres willen ze laten zien hoe mensen hun eigen grenzen optrekken.

Het boek is een pleidooi om die grenzen te slechten, er overheen te trekken en op die manier andere mensen te ontmoeten, precies zoals dat kan met het voetveer tussen Sint Agatha en Middelaar. In deze corona-tijd is dit thema onvoorzien zeer actueel.

‘Onbegrensd Brabant’ is een uitgave van uitgeverij BravoBrabo. Het kost 19,90 euro. De verzendkosten bedragen 5 euro. Het boek kan worden besteld via www.mijnwebwinkel.nl/winkel/studiobbh. De documentaires worden door Omroep Brabant uitgezonden op 12 en 19 mei; de drie eerste afleveringen zijn reeds uitgezonden.