JVC Cuijk hoopt nog op promotie

CUIJK - De grootste voetbalvereniging in de gemeente Cuijk houdt met het vlaggenschip Zaterdag 1 hoop op promotie. Het stilleggen en beëindigen van de voetbalcompetitie seizoen 19-20 verstierde het aanstaande kampioenschap. Promotie lijkt echter nog niet uitgesloten.

Door Jos Janssen

In de hogere klassen vinden wat mutaties plaats waardoor een aantal teams toch naar boven doorschuift. JVC heeft bij de KNVB aangevraagd om voor doorschuiven naar de derde klasse in aanmerking te komen. Direct na 1 juni komt er antwoord. Het elftal staat volgend seizoen weer onder leiding van trainer Dennis Straatman.

Ter versterking van de jeugdopleiding heeft JVC gekwalificeerde jeugd trainers voor het nieuwe voetbalseizoen vastgelegd. Oefenmeester onder 19 wordt Roy Grootaert. De Nijmegenaar speelde als verdediger profvoetbal bij NEC. en VVV. Van 2003 tot 2011 speelde hij als amateur bij Achilles'29 uit Groesbeek.

De jeugdselectie onder 17 komt onder leiding te staan van Mark van Wijk. De Bennekommer was afgelopen seizoenen trainer van vierdeklasser WVV Wageningen en 1e klasser Duno en werkte eerder bij de jeugd van NEC, Bennekom en bij het Nederlands elftal jongens onder 15. Ook is hij trainer van 5e klasser VCA in Sint-Agatha.

Hachemi Chahaibi is een ervaren jeugd- en seniorentrainer en heeft bij diverse clubs gewerkt. De oefenmeester heeft vooral naam opgebouwd als jeugdtrainer en coördinator van verschillende jeugdafdelingen. Hij was in die functies onder meer actief bij FC Uden, Quick 1888, Union, SCE, De Treffers, Achilles en TOP. Hij wordt verantwoordelijk voor onder 15.

Max van Benthum traint jongens onder 12. Hij is speler van JVC zaterdag 1. Zakaria el Baqar is evenals vorig jaar trainer van jongens onder 14. Danny Ploem traint jongens onder 11. Alfons “Miele” Willems zal techniektrainingen gaan verzorgen. Rene van de Greft is keeperstrainer.