Nieuwsberichten 20 april 2020

Leerlingenvervoer voor Cuijks bedrijf

CUIJK - De gemeente Cuijk heeft samen met Grave en Mill/St Hubert het leerlingenvervoer opnieuw aanbesteed. Dit vervoer is per augustus 2020 toegekend aan Vervoerservice Van Driel BV (voorheen Taxi van Dijk).

Gekeken is naar prijs-kwaliteit waarbij vier gunningscriteria zijn beoordeeld: communicatie, duurzaamheid, personeel en inschrijfprijzen. Het Cuijkse bedrijf kwam er als beste uit.

Cuijks Fotoarchief naar FAD

CUIJK - Berry Poelen Fotografie (voorheen Helmuth Hagemann fotografie) heeft een uitgebreide fotocollectie uit de periode 1958-2019 met foto’s van historische waarde voor de Cuijkse gemeenschap.

Poelen is bereid deze collectie te verkopen aan de gemeente. Het college van B&W stelt voor deze collectie aan te kopen en daarna over te dragen aan het Cuijks Archief en hiervoor tussen partijen een overeenkomst aan te gaan.

Appartementen op locatie Lidl

CUIJK - Een initiatiefnemer heeft het plan om het pand aan de Berenkuil 5, voorheen in gebruik was door de Lidl, te slopen en een appartementencomplex te realiseren met 27 appartementen.

B&W besloot vorige week om in principe medewerking te verlenen aan de realisatie door een herziening van het bestemmingsplan met de voorwaarden dat het appartementencomplex uit maximaal twee bouwlagen bestaat en de appartementen voor de duur van 10 jaar als vrijesector huurappartementen worden aangeboden.

Beiaardier speelt door

CUIJK - Tijdens de coronacrisis speelt beiaardier Marcel Siebers gewoon door. “De ongeveer 60 beiaardiers in Nederland zijn momenteel de enige muzikanten die hun beroep voor publiek uit kunnen oefenen.”

De Cuijkse beiaardier bespeelt het carillon in de Martinuskerk iedere woensdagmiddag van 14.30 tot 15.15.