KinderLoop bij tweede editie Samenloop voor Hoop Cuijk

CUIJK - Op zondag 12 juli vindt in Cuijk de tweede editie van SamenLoop voor Hoop Cuijk plaats. Gedurende 24 uur, van 11 juli 15.00 uur tot 12 juli 15.00 uur, wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Daar omheen vinden allerlei activiteiten plaats. Zo wordt er een levendige braderie georganiseerd, kun je indrukwekkende ceremonies bijwonen en treden verschillende mensen op.

Ook is er weer in Cuijk een kinderloop en wel op zondag 12 juli van 11.00 tot 13.00 uur. De kinderen worden verwelkomd met een leuk programma en gaan daarna een aantal rondes lopen op een korter parcours.

De jeugdige deelnemers aan de wandeling op Sportpark de Groenendijkse kampen kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname door familieleden, buurtgenoten of andere bekenden. Het is dus geen race, maar een evenement waarbij saamhorigheid centraal staat. “We hopen op veel deelnemers. Want hoe gaaf is het als heel Cuijk en omgeving elkaar steunt, stilstaat bij kanker en vooral het leven samen viert?! Dat levert vast heel wat mooie kippenvelmomenten op.”

Ook de directeur van KWF Kankerbestrijding, Johan van de Gronden, is enthousiast. “Fantastisch dat er weer een SamenLoop voor Hoop plaatsvindt in Cuijk. Het is voor ons een prachtige manier om geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek. Van voorgaande edities weten we dat de SamenLoop een onuitwisbare indruk maakt op de deelnemers. Dus schrijf je snel in!”

Survivor
Heeft u ooit de diagnose kanker gehad? Dan bent u een Survivor volgens het KWF.

Juist de Survivors zijn een belangrijk onderdeel voor de Samenloop voor Hoop. Voor hen wordt een verwen weekend georganiseerd en zij zijn de eregasten bij de openings-, kaarsen- en sluitingsceremonie. Na de aanmelding wordt er contact met u opgenomen voor bezoek en krijgt u verdere uitleg.

Gezocht: teams
De inschrijving voor teams is ook inmiddels gestart. De commissie Teamwerving zoekt contact met mensen die nog twijfelen of meer informatie nodig hebben. Speciaal voor hen is er op maandag 30 maart vanaf 18.30 uur tot 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het Merletcollege aan de Katwijkseweg. Tijdens de bijeenkomst wordt in het kort weergegeven wat de Samenloop voor Hoop is en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wellicht het duwtje in de rug dat nodig is om een team aan te melden?

Het zou prettig zijn wanneer belangstellenden voor deze avond een berichtje sturen naar teamwerving@slvhcuijk.nl.

Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/cuijk voor meer informatie over het evenement of om je in te schrijven. Inschrijven via de knop: Doe mee.

Foto: Patrick Bongartz