Inspiratieavond over opvoeden

CUIJK - Op uitnodiging van basisschool ’t Startblok verzorgt Ivo Mijland, op dinsdag 10 maart (19.30 uur), een presentatie over opvoeden. Mijland is bekend van zijn columns in de Volkskrant, diverse boeken over onderwijs en opvoeden en zijn theatershows door het hele land.

De bijeenkomst is niet alleen toegankelijk voor ouders van leerlingen van

’t Startblok. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Tijdens zijn nieuwe theatershow; ‘Makkelijker kunnen we ‘t niet maken, wel leuker!’ maakt Ivo duidelijk hoe we met het geven en ontvangen van aandacht als opvoeder verschrikkelijk veel kansen laten liggen. Hij legt uit hoe we in ons brein een aandachtstekortstoornis hebben: ‘We geven veel te weinig aandacht aan het positieve van onze kinderen’.

De lezingen van Ivo zijn een salademix van inspiratie, integriteit, inzicht, ontmoeting en diepgang. Altijd overgoten met een humoristische dressing. Hij duikt ook vaak op in landelijke dagbladen, waar hij opiniestukken schrijft met als uitgangspunt: ‘Je moet kinderen niet recht maken, je moet ze recht doen’.

Ivo Mijland deed jarenlang praktische ervaring op als docent Nederlands en als mentor/leerlingbegeleider. Ook schreef hij diverse praktijkgerichte boeken. Zijn meest recente werk is 'Hakken in het zand', zijn meest verkochte werk 'Ik ben toch té gek'.

Deelname kost € 2,50 per persoon, tenzij u beschikt over een voucher waarmee u gratis aan de bijeenkomst kunt deelnemen. Vanwege de verwachte grote belangstelling en de beperkte ruimte worden belangstellenden gevraagd zich tijdig voor de bijeenkomst op te geven via het speciale aanmeldformulier op de website www.startblokcuijk.nl