Vicina zet traditie voort

VIANEN - Als je ze bezig ziet is duidelijk te zien dat als jong en oud(er) samen muziek maken veel plezier geeft. Over jong gesproken, als je de “geboortedagen” van de verenigingen in de regio bekijkt is Vicinia Vianen de jongste (blaas)-muziekvereniging in de gemeente Cuijk.

Sinds 1988 laat ze, als harmonieorkest, van zich horen. Heel verheugend is het te zien dat vooral de jeugd in een groot aantal binnen het orkest vertegenwoordigd is. Elke week, en thuis, repeteren doet de wens oproepen om je te laten horen, zeker aan de eigen dorpsinwoners. Zo ontstond in 2006 het idee om een muziekhappening te gaan organiseren.

Een van de eerste vragen was, waar doen we dat? Omdat bijna alle inwoners van Vianen jaarlijks als donateur Vicinia steunen werd direct besloten om in eigen dorp te laten horen waartoe het wekelijks repeteren leidt. In goed overleg werd beslist de plaatselijke gymzaal om te toveren tot een fantastische concertzaal. Samen hard werken had tot resultaat dat menigeen verbaasd het resultaat bewonderde.

Wat hard werken én repeteren opleverden was drie avonden in een uitverkochte zaal te horen. En dat onder de slogan “Vicinia@Night”. Dit alles had tot gevolg dat bij alle betrokkenen direct het gevoel ontstond: dit kan niet bij één keer blijven. Tijdens de evaluatie werd door de leden besloten dat dit ‘feestje’ eens per drie jaar herhaald zou moeten worden. Dit heeft tot gevolg gehad dat naast 2007 ook in 2010 / 2013 en 2016 deze happening is georganiseerd. Dus 2019 was aan de beurt, maar door dat er sprake is van een dirigentenwisseling moest besloten worden om een halfjaartje op te schuiven met als gevolg dat in maart van 2020 Vicinia@Night 5 georganiseerd gaat worden.

Dit jaar is als thema gekozen: ‘IT’S MOVIE TIME’. Dit thema wordt uitgevoerd door Vicinia als orkest, daarnaast ook door een combo wat uit het orkest is gevormd. Dit alles met zang –talenten- uit Vianen en met dans.

Toegangskaartjes kunnen worden gekocht, via de website van Vicinia (WWW.VICINIA.NL) en bij Jan Eltink Witgoed in de Franssenstraat te Vianen. Kosten zijn € 13,00 / tot en met 12 jaar € 7,50.