Dubbelexpositie in bibliotheek

CUIJK - Manon Gadellaa, beeldend kunstenaar, en Caroline van den Boomen-Verkoelen, schilderes, exposeren hun werk tot 3 maart in de bibliotheek Cuijk.

Deze vriendinnen kennen elkaar vanaf 1986, toen ze beiden in Nijmegen biologie gingen studeren. Inmiddels bijna 34 jaar en vele ervaringen later heeft de een zich ontplooid tot beeldend kunstenares, de ander tot schilderes. Ze vinden het erg leuk om hun werk deze maand - voor het eerst samen - te mogen exposeren in de bibliotheek van Cuijk.

Manon is al haar hele leven creatief. Als tiener hielp ze haar moeder met het begeleiden van basisschool leerlingen in een Creatief Centrum. Later heeft ze verschillende cursussen en workshops gevolgd. Die varieerden van kleding maken tot decoratieve technieken als decoupage, craquelé en etsen. Ze heeft sieraden gemaakt met glaskralen en door middel van edelsmeden en glasfusie. Tot vorig jaar is ze verantwoordelijk geweest voor het decor en de kostuums van verschillende toneel en musical gezelschappen. Zo’n 15 jaar geleden is Manon begonnen met beeldende kunst.

Caroline is al vanaf jonge leeftijd graag creatief bezig. Binnen het gezin (in Meijel) werd altijd veel geknutseld, getekend en geklust. In 1986 verhuisde ze naar Nijmegen om biologie te gaan studeren en vanaf 1996 woont ze in Molenhoek. Tijdens haar carrière bleef Caroline zoveel mogelijk creatief bezig – ze volgde schildercursussen en diverse creatieve workshops - maar de echte tijd ontbrak. Toen ze een jaar of 6 geleden het roer drastisch omgooide, kreeg ze meer tijd om zich op andere vlakken te ontplooien. Met veel enthousiasme heeft ze haar oude hobby – schilderen en tekenen - weer opgepakt.

Inmiddels heeft Caroline de keuken in haar huis grotendeels omgebouwd tot atelier en is het schilderen en tekenen een onderdeel van haar dagelijkse leven geworden.