Muziek en Literatuur in Bibliotheek

CUIJK - Literatuur- en muziekliefhebbers opgelet: op dinsdag 11 februari is in Bibliotheek Cuijk de derde avond van de 4-delige cursus 'Muziek en literatuur'.

Muziekkenner Hans Terra neemt je tijdens deze cursus mee langs sterke romans waarin muziek een belangrijke rol speelt. Elke bijeenkomst staat er één specifiek boek centraal en op 11 februari is dat Het tumult van de tijd van Julian Barnes. Je kunt de volledige cursus volgen, maar ook losse avonden aansluiten.
Hans Terra bespreekt dit werk van literair grootmeester Barnes aan de hand van historische bronnen en een documentaire over het leven van Sjostakovitsj. Daarnaast bespreekt Terra de inhoud van het boek en worden er fragmenten vertoond uit Sjostakovitsj's 7e symfonie en de opera Lady Macbeth van Minsk.

Een passe-partout voor de volledige reeks kost € 20,- voor niet-leden en € 15,- voor bibliotheekleden. Een losse avond deelnemen kan ook; € 7,50 voor niet-leden en € 5,- voor bibliotheekleden. Vooraf aanmelden is verplicht via www.biblioplus.nl.