Koude winterwandeling voor een warme maaltijd

CUIJK/BEERS - Een warme maaltijd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook in onze regio zijn rond de 100 gezinnen afhankelijk van de voedselbank Land van Cuijk. Voor die gezinnen organiseert de Rotary Cuijk een winterwandeling en wel op zondag 16 februari. “Starten kan tussen 11.00 en 11.30. De opbrengst is voor een voedselpakket voor die gezinnen.”

Door Jos Janssen

Mary Reniers en Elly Pansier van de organisatie: “Er is een prachtige wandroute uitgezet. Startpunten zijn kasteel Tongelaar in Mill of Landgoed De Barendonk in Beers. Daar worden de wandelaars ontvangen met gratis overheerlijke zelfgemaakte appeltaart en drinken. Wat geweldig is dat de beide startlocaties ook belangeloos meedoen. Dat is ons streven ook dat 100% van de opbrengst naar het goede doel gaat.”

Op het rustpunt de Tienmorgenstaat staat voor de wandelaars huisgemaakte soep klaar en bij het eindpunt een broodje warme beenham van Ben & Toon. “Ook door ons aangeboden.” Er is naast de route van 8 km op verzoek van veel wandelaars van het vorig jaar ook nog een iets langere route van 12 km.

“Met het startticket van €16,- kan één gezin een voedselpakket gegeven worden. De inhoud van deze pakketten is gebaseerd op recepten van Martien Bos van het Smaakcentrum. Daarmee kan er iemand die bij de voedselbank Land van Cuijk komt twee gezonde, lekkere warme maaltijden mee bereiden. Voor kinderen onder de 16 jaar is een startticket €8,-. Dat is dus goed voor één warme maaltijd. Albert Heijn regelt het inpakken en de distributie naar de voedselbank. Daardoor is het deze keer mogelijk om twee hele gezonde maaltijden samen te stellen met verse producten. Bijvoorbeeld een bloemkoolschotel.”

Het motto van de organisatie is: een koude winterwandeling brengt een warme maaltijd op tafel. “De rustige wandeling is zeker geschikt ook met kinderen, maar helaas niet voor rolstoelen. Honden zijn aangelijnd welkom, maar kunnen niet bij de accommodaties naar binnen. Bij landgoed de Barendonck is info verkrijgbaar over de Voedselbank Land van Cuijk en laten we zien hoe zo’n voedselpakket er uit gaat zien. We kunnen maximaal 300 wandelaars laten wandelen. Dit maximaal aantal is in verband met onze eigen catering. Aanmelden dan ook graag voor 16 februari om die reden.”

Voor vragen over de wandeltocht of doneren zonder de wandeling te lopen kan men terecht via de mail: winterwandelingcuijk@gmail.com. Inschrijven voor de wandeltocht tot 16 februari rechtstreeks op www.inschrijven.nl en dan gaan naar 16 februari 2020 Winterwandeling Rotaryclub Cuijk. “We hopen weer op een grote opkomst van wandelaars voor dit goede doel.”