‘Komt een mens binnen, niet alleen een knie’

CUIJK - Met ingang van 6 januari Is fysiotherapeut Bas van de Sande (48) gestart met een eigen praktijk in Cuijk. “De tijd was rijp om na vele jaren praktijkervaring bij andere fysiotherapeuten voor mezelf te beginnen. Ook om mijn specialisatie als psychosomatisch fysiotherapeut nog meer inhoud te kunnen geven naar eigen inzicht.”

Door Jos Janssen

“Een psychosomatisch- therapeut richt zich op de mens als geheel. Niet alleen op de knie of pees waar hij of zij las van heeft. Als iemand bij mij binnenkomt, komt er niet alleen een knie of enkel binnen. Daarnaast behandel ik stress gerelateerde klachten, onbegrepen klachten. Andere speerpunten in mijn praktijk zijn diagnostiek en echografie. Kan zo sneller en nauwkeuriger achter de oorzaak van een klacht, blessure komen. Iemand die met sporten een spierblessure oploopt wil graag weten waar hij of zij aan toe is.”

Zelfstandig
Bas is ruim 25 jaar geleden gestart met zijn werkervaring in een revalidatiekliniek in Duitsland: “Na mijn opleiding heb ik er zes jaar met heel veel plezier gewerkt. Kinderen, topsporters, senioren. De groepen die ik behandelde waren divers. Dat maakte dat werk ook zo leuk .Het idee is daar ook ontstaan om zelf nog eens een eigen revalidatiecentrum te beginnen. Daarna drie jaar in een praktijk in Oss en veertien jaar in Cuijk gewerkt. Heel goed naar mijn zin gehad. De drang om toch een keer voor mezelf te beginnen bleef toch steeds in mij hoofd zitten. Nu gaat het dan gebeuren.”

Artorkinesioloog
In de praktijk van Bas aan de Burgemeester van de Mortelstraat vestigt zich ook Frank van Hulst. “Frank heeft zich gespecialiseerd als artrokinesioloog. De enige in deze regio.” Artrokinesiologie is een manuele behandelmethode waarbij gekeken wordt naar het bewegen en functioneren van het gehele lichaam. De oorzaak van uw klacht wordt tijdens een uitgebreide analyse en deskundig onderzoek opgespoord. “Frank is vier dagdelen beschikbaar. Met deze combinatie onderscheiden we ons ook als praktijk.“

Voor behandeling in de praktijk van Bas en Frank is geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Er kan rechtstreeks met hen contact opgenomen worden.

Adres: Burgemeester van de Mortelstraat 1a 5431 CK Cuijk 0485-346582 Email: info@fysiotherapiebasvdsande.nl; website: www.fysiotherapiebasvdsande.nl

Foto: Karel ten Haaf