Meer gezinnen met kinderen vieren vakantie in Land van Cuijk

LAND VAN CUIJK - Afgelopen zomer waren, blijkt uit contacten met toeristische ondernemers, meer gezinnen met kinderen te gast in het Land van Cuijk, aldus het Regionaal Bureau Toerisme (RBT),

Lees verder

‘De kleine vlam vol hoop’

CUIJK - ‘All I want for Christmas is You’ klonk afgelopen week op de radio. Een inmiddels traditioneel kerstlied dat ons eraan helpt te herinneren de kerstplannen te bevestigen. De tekst lijkt dit jaar meer betekenis te hebben dan ooit te voren.

Lees verder

Promotie Romeins Verleden

CUIJK - In de commissie Bestuur werd afgelopen woensdag een eerste oriëntatie gedaan over het plan Promotie Romeins Verleden Cuijk. Omdat het een kostbaar plan is het voorstel in vier fases geknipt. Fases die uitgestreken worden over de komende jaren.

Lees verder

Project Victor Hugo ligt zo goed als bijna stil

CUIJK - De opknap van de Molenstraat is mede afhankelijk van de bouwactiviteiten rond drie bouwprojecten in die straat. Drie projecten voor luxe appartementen hebben wisselend succes met de verkoop.

Lees verder

Meer dan vijfhonderd arbeidsmigranten in Cuijk

CUIJK - De gemeente Cuijk organiseert regelmatig themabijeenkomsten. Deze bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn bedoeld om geïnformeerd te worden en mee te praten. Aan de orde komen doorgaans onderwerpen waar de raad in een latere fase een besluit over gaat nemen.

Lees verder

Kerststollenactie van Scouting

CUIJK - Kerst is weer in zicht en zoals elk jaar gaan alle jeugdleden van Scouting Cuijk hun best doen om een steentje bij te dragen door kerststollen te verkopen.

Lees verder

Molenstraat later op de schop?

CUIJK - Het CDA Cuijk maakt zich zorgen over de planning van de opknap centrum Cuijk. Met name is het onduidelijk wanneer de Molenstraat aan de beurt komt. Daarom hebben ze tijdens de begrotingsbehandeling vragen gesteld aan het college van B&W.

Lees verder

Zet Sint en Piet voor je raam!

CUIJK - Als vervolg op de berenactie in Coronatijd heeft Sinterklaas het volgende aan de redactie van DeStieR gevraagd: ”Zullen we samen een actie op touw zetten. Wil iedereen de komende weken Sint en/of Piet voor het raam neerzetten. Dat mag een gluurpiet zijn, maar ook een poppetje van Sint zijn. Of een zelf geknutselde Sint of Piet.”

Lees verder

Hoe gaat het nu verder met recreatiepark The Dutch Palm?

BEERS - D66 heeft bij de begroting schriftelijke vragen gesteld omtrent de voortgang park The Dutch Palm (700 vakantiewoningen) bij Dommelsvoort.

Lees verder

Verzinkbare palen geplaatst

CUIJK - De twee verzinkbare palen op de Grotestraat zijn vorige week geplaats. Eentje bij hoek Deken van de Ackerhof en eentje voor de Bankier.

Lees verder

In avonduren racecircuit

CUIJK - Het centrum van Cuijk lijkt in de avonduren wel op een racecircuit voor motorvoertuigen. Het CDA Cuijk heeft hier vragen over gesteld bij de begrotingsbehandeling “Daarbij constateren wij dat vooral jongvolwassenen en koeriers van horeca-aangelegenheden de geldende snelheidsnormen ruimschoots overtreden. Zeker in de donkere avonduren kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.”

Lees verder

Gaan GroenLinks en PvdA krachten bundelen?

CUIJK - Het ziet er naar uit dat de politieke partijen GroenLinks en PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk als één partij de verkiezingen ingaan.

Lees verder

Snelheidsmeter beloont goed rijgedrag op Hagelkruis

CUIJK - Elke auto op het Hagelkruis in Cuijk, ter hoogte van het Doehuis, die zich aan de maximale snelheid houdt, spaart mee voor een goed doel. Er is een snelheidsmeter geplaatst die goed weggedrag beloont.

Lees verder

‘Het is soms pittig, maar wel heel leuk’

CUIJK - Het afscheidsfeestje van juffrouw Lily (Freens) op openbare basisschool ’t Startblok in de Valuwe was vrijdag 30 oktober. Ze ging na 25 jaar onderwijs stoppen vanwege het bereiken van de pensioenleeftijd: “Je weet dat het er een keertje aan zit te komen. Het gaat nu toch wel erg snel. Het was toch een afscheid met enige emotie bij me.”

Lees verder

Opknap Louis Jansenplein pas volgend jaar

CUIJK - In augustus of september van dit jaar zou gestart worden met de opknap van het Louis Jansenplein. Het eerdere ontwerp is inmiddels gewijzigd.

Lees verder

Streep door de carnaval

CUIJK - De Cuijkse Carnavalsvereniging de Nölers heeft al haar grote festiviteiten voor het seizoen 2020-2021 geschrapt. Het bestuur: “Eind september hadden we al besloten om geen evenementen tot aan carnaval te organiseren. Nu is het besluit gevallen om ook met carnaval geen grote dingen te gaan organiseren.

Lees verder

Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen zet in op welvarende regio.

LAND VAN CUIJK - De coöperatieve Rabobank wil - als antwoord op de toenemende vergrijzing en krimp van de beroepsbevolking - de komende jaren vorm geven aan betekenisvolle initiatieven binnen het thema ‘Ontwikkeling Landelijk Gebied Oost-Brabant’, waaronder o.a. het versterken van de voedsel- en de energietransitie.

Lees verder

Opknap Louis Jansenplein pas volgend jaar

CUIJK - In augustus of september van dit jaar zou gestart worden met de opknap van het Louis Jansenplein. Het eerdere ontwerp is inmiddels gewijzigd.

Lees verder

Al twee steunpakketten corona

CUIJK - De gemeente Cuijk heeft de afgelopen maanden twee steunpakketten van het Rijk ontvangen om de geleden verliezen door corona op te vangen. Een derde compensatiepakket lijkt op komst.

Lees verder

Cliëntenraden Pantein zoeken versterking

LAND VAN CUIJK - Thuiszorg of verpleeghuiszorg; vrijwel ieder mens krijgt er in z’n leven een keer mee te maken. Vind je het interessant om over de kwaliteit van deze zorg mee te denken? Meld je dan aan als lid van de cliëntenraad van Thuiszorg Pantein of een zorgcentrum van Pantein.

Lees verder

Ouderenbeleid gemeente Cuijk

CUIJK - In 2020 zou de nieuwe beleidsnota ouderenbeleid vastgesteld worden. De coronamaatregelen die sinds maart 2020 ingevoerd zijn, hebben ervoor gezorgd dat het niet mogelijk was een startbijeenkomst te organiseren.

Lees verder

Cultuur Café Cuijk is thuis voor de buis te zien

CUIJK - In een tijd dat alles anders is, geldt dat ook voor CCC. In plaats van het sfeervolle geroezemoes in de Kansas op een herfstige namiddag, is de eerste aflevering op vrijdag 30 oktober in eigen huis te volgen.

Lees verder

‘Plezier laten beleven, werkt beter dan straffen’

CUIJK - Verreweg de meeste Cuijkse scholen doen enthousiast mee met het verkeersinitiatief ‘Lekker Anders Dag’. Dat mikt op een nieuwe mentaliteit, dankzij een positieve benadering. Het initiatief daagt kinderen en ouders uit om af en toe anders naar school te komen en zo verkeersdrukte en -irritatie rond de school mee te helpen terugdringen. “Niet met fysieke maatregelen of straffen van fout gedrag maar met een positieve benadering.”

Lees verder

Winkels misschien op meer feestdagen open

CUIJK - De gemeenteraad van Cuijk vergadert 2 november over een nieuwe verordening voor verruiming van de openingstijden van winkels.

Lees verder

Enorme groei jeugdafdeling

KATWIJK - De jeugdafdeling van SIOL heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt, zo zijn er inmiddels al 12 teams in de leeftijdscategorie JO7 t/m JO9. Bij SIOL staat plezier in het voetbal centraal, en telt iedereen mee.

Lees verder

Zekerheid voor ambtenaren

LAND VAN CUIJK - Na maanden van constructieve onderhandelingen zijn de colleges van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis en Grave het met elkaar eens geworden: per 1 januari 2022 laat Grave al zijn ambtelijke diensten en producten verzorgen door de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk.

Lees verder

‘We moeten het echt met z’n allen doen’

BEERS - Voetbalvereniging HBV Beers heeft een nieuwe voorzitter. Wouter van Rijn heeft tijdens de ALV de voorzittershamer overgedragen aan Marcel Theunissen. Marcel, HBV-er in optima forma, maakt al 11 jaar deel uit van het bestuur en was jeugdvoorzitter “HBV is een heel actieve club. Daar wil ik wel voorzitter van zijn.”

Lees verder

Cultuur Café zoekt andere weg

CUIJK - Gehinderd door Covid – 19 ziet het bestuur van Cultureel Hart Cuijk en de werkgroep Cultuur Café Cuijk zich genoodzaakt voor deze 8e jaargang naar een andere vorm uit te zien.

Lees verder

De Valuwe: mooiste wijk van Nederland

CUIJK - In de wijk de Valuwe is in de afgelopen twintig jaar veel geïnvesteerd in de verbetering van de fysieke en sociale infrastructuur van de wijk. In 2002 werd het Masterplan Revitalisering De Valuwe vastgesteld en gestart.

Lees verder

Guido doet inspiratie op voor oudejaarsconference

CUIJK/BOXMEER- Guido Weijers was donderdagmiddag bereid met de lokale kranten DeBoK en DeStieR op de foto te gaan. Gisteravond gaf hij een try-out in Schouwburg Cuijk voor zijn oudejaarsconference, die op 31 december bij RTL wordt uitgezonden.

Lees verder

Het is weer ‘bokkentijd’

CUIJK - Het is weer ‘bokkentijd’. Zo rond de 1ste oktober is, als de avonden langer worden, de bladeren rood kleuren en de mist ‘s morgens over de velden ligt, is het een van de geneugten des levens om een overheerlijk bockbier te degusteren.

Lees verder

Effe wachten!

Black Betty
Effe wachten!

Lees verder

Lekker nazomeren met kunst

CUIJK - Het weekend van 3 en 4 oktober van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers aan het centrum van Cuijk in acht leegstaande winkelpanden het werk van tweeëntwintig gerenommeerde en beginnende kunstenaars en schrijvers komen bekijken.

Lees verder

Veel appelflappen vullen kas Cuijkse clubs

CUIJK - De zeer geslaagde flappenactie van de Jumbo in Cuijk heeft de kassa’s flink gespekt van maar liefst 34 verenigingen, clubs uit de gemeente Cuijk. Van carnaval tot roeien. Van KBO tot kindervakantie.

Lees verder

Romeinse Kwartier kan een luchtkasteel worden

CUIJK - Begin dit jaar waren veel mensen enthousiast over de presentatie van gedurfde Romeinse plannen. Plannen om het Romeins verleden beter te promoten. Overleveringen, onderzoeken en veel gewroet in Cuijkse gronden levert al vele jaren waardevol historisch materiaal op.

Lees verder

Zangles bij Emma Loeffen

VIANEN - Vind jij zingen super leuk en zou je graag zangles willen nemen? Dan kan de bekende zangeres Emma Loeffen uit Vianen je daarbij zeker helpen!

Lees verder

MITO-estafette doet ook Cuijk aan

CUIJK - Zondag 6 september heeft de MITO-estafette Cuijk aangedaan. Deze maand wordt er wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor mito- of energiestofwisselingsziekten.

Lees verder

Kuitenkoningin topsportster in hart en nieren

CUIJK - Maar liefst 22 wereldtitels en 25 Europese titels heeft de Cuijkse powerliftster Ielja Strik op haar naam staan. Om nog maar te zwijgen over de Nederlandse titels én niet te vergeten haar Koninklijke onderscheiding.

Lees verder

Theatervoorstelling over Dementie

CUIJK - Één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000.

Lees verder

Duurzaamheid in en om huis

CUIJK - In de commissievergadering Ruimte van afgelopen maandag werden voorstellen om twee stimuleringsbudgetten voor totaal acht ton goed gekeurd.

Lees verder

Jeugdvoetballertjes strijden om penaltybokaal

BEERS - Op de velden van HBV werd zaterdag 5 september voor de tweede keer gestreden om de penaltybokaal gemeente Cuijk. Alle zes de voetbalclubs, VCA, Vianen Vooruit, HBV Beers, Hapse boys, JVC Cuijk en SIOL waren uitgenodigd om vertegenwoordigers te sturen uit hun jeugdelftallen.

Lees verder

Bouwen in gemeente Cuijk het nieuwe normaal

CUIJK - In de jaren vijftig, zestig, zeventig van de vorige eeuw kende Cuijk een hausse aan bouwen van nieuwe huizen. Veel industrie vestigde zich er en daarbij moesten werknemers onderdak hebben.

Lees verder

Cultureel Hart Cuijk viert 20-jarig jubileum

CUIJK - Zondag was er geen Cultuur aan de Maas. Voorzitter Peter Schouten: “Vanwege corona helaas niet. Het evenement Cultuur aan de Maas, daarvoor Culturele dag, is mede door de samenwerking met de instellingen en de Cuijkse horeca een groot succes. Het doel is presentatie, promotie en profijt voor de instellingen.”

Lees verder

Sloop van het oude Merletcollege

CUIJK - Grote stofwolken betekenen het definitieve einde van het oude gebouw van het Merletcollege aan de Grotestraat.

Lees verder

Muziekles voor meer jeugd

CUIJK - In de commissie Samenleving wordt dinsdag 8 september een begin gemaakt om de Cultuurvisie om te zetten in concrete voorstellen. Joost Hendriks, wethouder cultuur: “We stellen budgetten beschikbaar maar willen daar concrete acties op zetten. Dat is de afgelopen jaren iets te weinig geweest.”

Lees verder

Carnavalsseizoen 2020-2021 anders dan anders?

CUIJK - Al maanden piekeren in deze coronatijd de besturen van de zes carnavalsverenigingen in de gemeente Cuijk over het wel of niet doorgaan van het carnavalsseizoen 2020-2021.

Lees verder

natuurspeelplek

CUIJK - In Padbroek is tussen Sperwerhorst en Kievitenveld vanuit het project Gezonde Buurten een natuurspeel- en ontmoetingsplek gerealiseerd.

Lees verder

Mixlessen voor vrouwen

CUIJK - Vrijdag 4 september start Mixlessen voor vrouwen in Cuijk. U kunt zich opgeven voor twee gratis kennismakingslessen.

Lees verder

Carnavalsseizoen 2020-2021 anders dan anders?

CUIJK - Al maanden piekeren in deze coronatijd de besturen van de zes carnavalsverenigingen in de gemeente Cuijk over het wel of niet doorgaan van het carnavalsseizoen 2020-2021.

Lees verder

Overlast bij containers Lavendel

CUIJK - Aan de Lavendel bij supermarkt Jumbo zijn onlangs meerdere containers geplaatst: glas (onder de grond), kleding, luiers. De bewoners in de directe omgeving hiervan worden hier niet vrolijk van.

Lees verder