Duurzame straatverlichting?

CUIJK - In 2018 is gestart met het opstellen van het beleidsplan openbare verlichting van gemeenten Cuijk, Grave en Mill.

Lees verder

Centrumplan: Oppositie lijnrecht tegenover coalitie

CUIJK - In de vergadering van 11 mei is de Cuijkse gemeenteraad met vijftien tegen vier stemmen akkoord gegaan met de voortgang van de centrumplannen. Tegen stemden de SP, GroenLinks en de PvdA. De VVD gaf een stemverklaring af.

Lees verder

Boer Geert Mooren uit Oeffelt

OEFFELT - Hij zocht een zelfstandige, leuke vrouw, zowel mooi van binnen als van buiten, met pit. Boer Geert Mooren ging bij dating-realityserie KRO-NCRV’s Boer zoekt Vrouw op zoek naar zijn droomvrouw met de wauw-factor. Heel televisiekijkend Nederland zag deze Oeffeltse boer schitteren in het elfde seizoen van Boer zoekt vrouw. Mét ondertiteling. DeBok en DeStieR stelde hem tien vragen.

Lees verder

Joost Joosten trainer dames Activia

CUIJK/SINT ANTHONIS - Somas Activia Dames 1 uit St Anthonis heeft voor volgend volleybalseizoen een nieuwe trainer/coach in de persoon van Joost Joosten. Wouter Vaessen zal hem en het team ondersteunen als teammanager.

Lees verder

Mei 1940: Land van Cuijk moest klap opvangen

LAND VAN CUIJK - In de jaren vóór 1940 bereidde Nederland zich, ondanks de traditionele neutraliteit, voor op een Duitse inval. Een heel stelsel van verdedigingslinies werd opgetuigd. En wie op de kaart kijkt, kan meteen zien, dat eigenlijk alles draaide om de verdediging van de Randstad, Vesting Holland genoemd.

Lees verder

Dú Wandeling in 1950 dúr Kuuk

CUIJK - In 1950 was Cuijkenaar Jan van der Cruijsen 10 jaar. Een tijdje later heeft hij voor het nageslacht een wandeling door Cuijk beschreven. Er is veel veranderd maar de herinneringen blijven voortleven.

Lees verder

‘Ga graag de uitdaging aan voor ons mooie Brabant’

LAND VAN CUIJK - Van Den Haag naar Den Bosch. Tweede Kamerlid Erik Ronnes (52) verruilt zijn stoel in Den Haag voor het provinciehuis van Brabant om er gedeputeerde te worden. “Ik ga graag deze nieuwe uitdaging aan voor ons mooie Brabant.”

Lees verder

Voetveer van Sint Agatha hoofdrolspeler in boek

SINT AGATHA - Het door vrijwilligers opgeknapte en in de vaart gehouden voetveer van Sint Agatha naar Middelaar is een van de hoofdrolspelers in een boek over de grenzen van het hertogdom Brabant. ‘Brabant Onbegrensd’ verschijnt met stille trom omdat de corona-situatie een officiële presentatie niet toestaat.

Lees verder

Voedselbank helpt zo’n honderd huishoudens

BOXMEER/CUIJK - Het doel van de voedselbank is directe voedselhulp te bieden aan de armste mensen en tegelijk verspilling van goed voedsel tegen te gaan. Zo’n honderd huishoudens, 350 mensen waarvan circa 90 kinderen, in het Land van Cuijk voorzien zij wekelijks van een voedselpakket. Ondanks de coronamaatregelen hebben de vrijwilligers een manier gevonden om deze mensen toch een broodnodig pakket te bieden.

Lees verder

Pest, honger en oorlog door de eeuwen heen

BOXMEER/CUIJK - Pest, honger, oorlog, criminaliteit en geloof in Brabant door de eeuwen heen. Eerste archieven van stads- en dorpsbesturen uit het Land van Cuijk nu online op www.bhic.nl

Lees verder

Coronatest personeel basis onderwijs en dagverblijven

LAND VAN CUIJK - Alle medewerkers met klachten in het basis- en speciaal onderwijs en de kinderdagverblijven zijn voor een coronatest welkom bij de GGD Hart voor Brabant. De GGD heeft hiervoor teststraten ingericht in Uden, Tilburg en Rosmalen.

Lees verder

Jos Janssen Koninklijk onderscheiden

CUIJK - Jos Janssen uit Cuijk is hedenhochtend - vrijdagmorgen 24 april - telefonisch op de hoogte gebracht van het feit, dat hij zich Lid van de Orde van Oranje Nassau mag noemen. Een Koninklijke onderscheiding voor onze man in Kuuk, freelance journalist bij DeStieR.

Lees verder

JVC Cuijk hoopt nog op promotie

CUIJK - De grootste voetbalvereniging in de gemeente Cuijk houdt met het vlaggenschip Zaterdag 1 hoop op promotie. Het stilleggen en beëindigen van de voetbalcompetitie seizoen 19-20 verstierde het aanstaande kampioenschap. Promotie lijkt echter nog niet uitgesloten.

Lees verder

Samen kunnen we het in Cuijk

CUIJK - Zondag 26 april om 11.00 uur gaan ze van start met in kleine groepjes een rondgang door Cuijk te maken. Afgelopen week is een groep aangemelde vrijwilligers (al meer dan 200!!!) spontaan in Cuijk opgestaan die als doelstelling hebben om mensen die het nu goed kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken.

Lees verder

Nieuwsberichten 20 april 2020

Leerlingenvervoer voor Cuijks bedrijf
Cuijks Fotoarchief naar FAD
Appartementen op locatie Lidl
Beiaardier speelt door

Lees verder

Op koers voor de herindeling

LAND VAN CUIJK - De gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonishebben zich donderdag 9 april uitgesproken voor de vorming van één gemeente Land van Cuijk. Dit door het herindelingsontwerp voor deze vier gemeenten in grote meerderheid vast te stellen.

Lees verder

Burgemeesters positief over houding inwoners

LAND VAN CUIJK- De burgemeesters van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert zijn positief over de manier waarop hun inwoners zich ook het afgelopen weekend weer hebben gehouden aan de RIVM-richtlijnen. Ondanks het mooie weer hield nagenoeg iedereen zich aan de regels.

Lees verder

Gezocht: masker, handschoenen en brillen

CUIJK - Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen in de zorg. De gemeenten Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert helpen mee aan de landelijke inzamelingsactie van het Rode Kruis.

Lees verder

Gemeenten Land van Cuijk stimuleren elektrisch rijden

LAND VAN CUIJK- Onlangs hebben de vijfgemeenten van het Land van Cuijk besloten om door te gaan met het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s “De beleidsuitgangspunten zijn vastgelegd in het document ‘Laadinfrastructuur Land van Cuijk’. Dit is integraal opgepakt met de provincie, Enexis en gemeenten.

Lees verder

Nijmeegse Vierdaagse heeft een Via rijker

VIANEN - Vele wandelaars op de route van de 50 kilometer van de Nijmeegse Vierdaagse dat er in Vianen (NB) de traditie is ontstaan om op Vierdaagsevrijdag frikandellen uitgedeeld worden. Dit jaar wordt in samenwerking met de Franssenstraat, team Gore Berk, Mora en Hela de “Via Frikandella” bewerkstelligd.

Lees verder

Kinderen die niet meer naar school gaan, kunnen of willen.

CUIJK - “Ben jij een ouder van een thuiszitter of dreigt jouw kind een thuiszitter te worden. Weet dan dat je er niet alleen voor staat.” Dat is de oproep voor een gratis infoavond voor ouders van kinderen die niet meer naar school gaan, kunnen of willen.

Lees verder

Gijs Schalks is voetballend ook een prima keeper

CUIJK- De hele voetbalcompetitie ligt stil vanwege Corona. Geen wedstrijden, geen trainen. Mooi moment om een Cuijks voetbaltalent aan het woord te laten: Gijs Schalks, keeper van FC Den Bosch onder 19.

Lees verder

SamenLoop voor Hoop Cuijk 2020gaat niet door

CUIJK - Op 11 en 12 juli zou de tweede SamenLoop voor Hoop plaatsvinden in Cuijk. Het bestuur van het KWF heeftbesloten dat alle Samenlopen voor Hoop in ons land voorlopig tot 1 augustus niet doorgaan.

Lees verder

Kinderen gaan nu thuis digitaal naar basischool ‘t Startblok

CUIJK - Veel scholen zijn door de schoolsluiting vorige week overgegaan op thuisonderwijs. Leren op afstand. Bij basisschool ’t Startblok in de Valuwe in Cuijkvroegen we directeur Marco Janssen hoe dit thuisleren georganiseerd en uitgevoerd wordt.

Lees verder

‘Mijn werk is geen werk maar een leuke hobby’

CUIJK - Op 1 april is het precies 100 jaar geleden dat opa Willem Peters naast het Fraterhuis een schildersbedrijf startte. Zijn huidige kleinzoon, ook Willem Peters (67), heeft een eeuw later nog een verf- en behangwinkel in de Molenstraat. “Zelf sta ik dit jaar vijftig jaar in de winkel. Voor mij gaat de deur 100 jaar later sluiten maar de winkel wordt voortgezet door een andere ondernemer.”

Lees verder

KinderLoop bij tweede editie Samenloop voor Hoop Cuijk

CUIJK - Op zondag 12 juli vindt in Cuijk de tweede editie van SamenLoop voor Hoop Cuijk plaats. Gedurende 24 uur, van 11 juli 15.00 uur tot 12 juli 15.00 uur, wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Lees verder

Leerlingen OBS 't Startblok volgen les in verkeersveiligheid

CUIJK - Onlangs gaf vrachtwagenchauffeur en instructeur Corina Hamer van TLN les aan de groepen 8 van OBS 't Startblok in Cuijk. De leerlingen leerden de twee vuistregels: 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'Houd minstens drie meter afstand'.

Lees verder

Alpe du Fest op 16 mei in Kansas

CUIJK - Op zaterdag 16 mei wordt in De Kansas het Alpe du Fest georganiseerd. Een muziek benefiet event voor en door Cuijk waarvan de opbrengsten gaan naar Alpe d’HuZes om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Lees verder

David Solez wordt nieuwe wethouder

CUIJK - Wethouder Gerard Stoffels heeft in goed overleg met het partijbestuur van Algemeen Belang Cuijk besloten om zijn wethouderschap met ingang van 12 mei neer te leggen. De heer David Solez gaat hem opvolgen.

Lees verder

Derde editie We Want You

HAPS - De stembanden zijn in optima forma, de instrumenten zijn gepoetst en gesmeerd, de techniek, de presentatie en sporthal de Stappert zijn er klaar voor. Kortom: Muziekvereniging Juliana, onder leiding van dirigent John Derks, staat muzikaal in de startblokken om van het evenement 'We Want You” samen met haar deelnemers, op zaterdag 4 april weer fantastisch muziekfeest te maken.

Lees verder

In gesprek over toekomst

CUIJK - Drie voetbalclubs in de gemeente Cuijk, VCA St Agatha, SIOL en JVC, hebben het plan opgepakt om in de maand maart ieder een avond te organiseren om te praten over de toekomst van hun club. Namens de drie clubs vertellen Marco Jansen (JVC), Gerwin Meijer (VCA) en Rob Hoffmann (SIOL) waarom?

Lees verder

’t Zusje overgenomen door vader en zoon Raadgever

CUIJK - ’t Zusje Cuijk, nog betere kwaliteit en service. Per 1 januari is ’t Zusje Cuijk overgenomen door vader Guus en zoon Nick Raadgever.

Lees verder

Inspiratieavond over opvoeden

CUIJK - Op uitnodiging van basisschool ’t Startblok verzorgt Ivo Mijland, op dinsdag 10 maart (19.30 uur), een presentatie over opvoeden. Mijland is bekend van zijn columns in de Volkskrant, diverse boeken over onderwijs en opvoeden en zijn theatershows door het hele land.

Lees verder

Vicina zet traditie voort

VIANEN - Als je ze bezig ziet is duidelijk te zien dat als jong en oud(er) samen muziek maken veel plezier geeft. Over jong gesproken, als je de “geboortedagen” van de verenigingen in de regio bekijkt is Vicinia Vianen de jongste (blaas)-muziekvereniging in de gemeente Cuijk.

Lees verder

Distributiecentrum van negen voetbalvelden groot

HAPS - Verbruggen Food Group uit Mill betrekt medio april 2021 een nieuw distributiecentrum van 60.000 vierkante meter op Businesspark Laarakker langs de A73 bij Haps. Voor Verbruggen Food Group is de verhuizing noodzakelijk wegens de groei die de groothandel momenteel ondergaat.

Lees verder

Lopen naar Kevelaer

CUIJK - Op zondag 31 mei (1ste Pinksterdag) gaat voor de zevende keer een groep lopers op weg naar het Duitse stadje Kevelaer. Van oudsher is deze plaats bekend als een bedevaartsoord, maar het is tegenwoordig ook steeds meer een “gewone” toeristenplaats, daarnaast ook het einddoel voor mensen die per fiets of te voet een sportieve prestatie willen leveren.

Lees verder

Mindfulness en Verlies bijeenkomsten

SINT AGATHA - In maart wordt er gestart met de bijeenkomsten van Mindfulness en Verlies. Deze groep staat in het teken van rouw rond het verlies van partner of kind. Juist wanneer het verdriet groot is zet het zich vaak vast in het lichaam.

Lees verder

‘Schrijven van gedichten heeft me heel erg geholpen’

CUIJK - Sinds een jaar zet een aantal betrokken inwoners, welzijnsorganisatie Sociom en de gemeente Cuijk zich samen in voor een dementievriendelijke gemeenschap. “In Cuijk zijn de mensen vriendelijk en meelevend:, zegt Peter Evers, in een gesprek met Sil Bruijsten, lid van de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG), Cuijk.

Lees verder

Samen maken we ’t verschil!

CUIJK - Samen maak je ’t verschil. Dat nemen we bij Coop wel heel letterlijk. Want als je gelooft in de kracht van ‘samen’, zet je je voor elkaar in. Dat doen we voor onze klanten, maar ook voor de straat of de hele buurt. Als coöperatie staat Coop immers dicht bij haar klanten.

Lees verder

Dubbelexpositie in bibliotheek

CUIJK - Manon Gadellaa, beeldend kunstenaar, en Caroline van den Boomen-Verkoelen, schilderes, exposeren hun werk tot 3 maart in de bibliotheek Cuijk.

Lees verder

Mix tussen ratio en emotie

CUIJK - Op dinsdag 4 februari, Wereld Kankerdag, vond in het gemeentehuis de officiële Kick Off plaats van de tweede SamenLoop Cuijk. Na het grote succes in 2015 heeft de organisatie de draad weer opgepakt om een tweede loop in Cuijk te organiseren en wel op zaterdag 11 en zondag 12 juli. Plaats van handeling: sportpark de Groenendijkse Kampen Cuijk.

Lees verder

Megaoptocht carnavalsdinsdag

HAPS - 66 Jaar carnaval in Haps word op carnavalsdinsdag gevierd met een megagrote optocht. Een geselecteerd aantal wagenbouwers uit de verre regio zullen met hun praalwagens naar Haps afreizen om de carnaval met een groot feest af te sluiten.

Lees verder

Harde aanpak van drugsgebruik

CUIJK - In 2020 slaan 38 Brabantse gemeenten, Novadic-Kentron, GGD Brabant-Zuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid de handen ineen om het steeds normaler worden van drugsgebruik tegen te gaan.

Lees verder

Muziek en Literatuur in Bibliotheek

CUIJK - Literatuur- en muziekliefhebbers opgelet: op dinsdag 11 februari is in Bibliotheek Cuijk de derde avond van de 4-delige cursus 'Muziek en literatuur'.

Lees verder

‘Er staan toch wel meer favorieten aan de start’

CUIJK - De proloog van de 35e editie werd een makkelijke prooi voor ervaren rijder Joris Verkerk. Soepel draaide hij de vier rondjes bij de kerk. Samen met zijn touwgenoot Robert Verkerk pakte hij als eerste binnenkomer startnummer 15: “We willen niet als een van de eersten starten op het parcours, maar wel als eerste eindigen.”

Lees verder

Avontuur Kindervreugd met recreatieoord de Messemake

CUIJK - De doelstelling van de Stichting Kindervreugd was: de jeugd tot 15 jaar onttrekken aan de verkeerde invloed van de straat en haar op gepaste wijze te ontspannen en haar lichamelijke en culturele ontwikkeling te bevorderen.

Lees verder

Les over gevaar grote voertuigen

BEERS/VIANEN - Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was vrijdag 17 januari te gast op BS Jan de Quay in Beers en BS De Akkerwinde in Vianen om de leerlingen van de groepen 7/8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

Lees verder

Koude winterwandeling voor een warme maaltijd

CUIJK/BEERS - Een warme maaltijd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook in onze regio zijn rond de 100 gezinnen afhankelijk van de voedselbank Land van Cuijk. Voor die gezinnen organiseert de Rotary Cuijk een winterwandeling en wel op zondag 16 februari. “Starten kan tussen 11.00 en 11.30. De opbrengst is voor een voedselpakket voor die gezinnen.”

Lees verder

Digitale Ondersteuning Senioren

CUIJK - DOS (Digitale Ondersteuning Senioren) in Cuijk organiseert in samenwerking met Biblioplus weer een themamiddag in MFA de Valuwe. Stond vorig jaar e-health en veilig internetten op het programma, dit jaar is gekozen voor het thema “Digitale Vrijetijdsbesteding”.

Lees verder

Amerika Museum Cuijk was een heus juweeltje

CUIJK - Nog niet zo lang geleden was er in Cuijk een volkenkundig museum, het Amerika Museum. Dit was een zeer bezienswaardig museum dat zich, als enige in Nederland, volledig toelegde op de oorspronkelijke culturen van het Amerikaanse continent. De collectie omvatte enkele duizenden voorwerpen. Het was de museale uitbouw van de collectie van een missionerende congregatie, die van de Paters Oblaten van Maria.

Lees verder