Romeinse Kwartier kan een luchtkasteel worden

CUIJK - Begin dit jaar waren veel mensen enthousiast over de presentatie van gedurfde Romeinse plannen. Plannen om het Romeins verleden beter te promoten. Overleveringen, onderzoeken en veel gewroet in Cuijkse gronden levert al vele jaren waardevol historisch materiaal op.

Lees verder

Zangles bij Emma Loeffen

VIANEN - Vind jij zingen super leuk en zou je graag zangles willen nemen? Dan kan de bekende zangeres Emma Loeffen uit Vianen je daarbij zeker helpen!

Lees verder

MITO-estafette doet ook Cuijk aan

CUIJK - Zondag 6 september heeft de MITO-estafette Cuijk aangedaan. Deze maand wordt er wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor mito- of energiestofwisselingsziekten.

Lees verder

Kuitenkoningin topsportster in hart en nieren

CUIJK - Maar liefst 22 wereldtitels en 25 Europese titels heeft de Cuijkse powerliftster Ielja Strik op haar naam staan. Om nog maar te zwijgen over de Nederlandse titels én niet te vergeten haar Koninklijke onderscheiding.

Lees verder

Theatervoorstelling over Dementie

CUIJK - Één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000.

Lees verder

Duurzaamheid in en om huis

CUIJK - In de commissievergadering Ruimte van afgelopen maandag werden voorstellen om twee stimuleringsbudgetten voor totaal acht ton goed gekeurd.

Lees verder

Jeugdvoetballertjes strijden om penaltybokaal

BEERS - Op de velden van HBV werd zaterdag 5 september voor de tweede keer gestreden om de penaltybokaal gemeente Cuijk. Alle zes de voetbalclubs, VCA, Vianen Vooruit, HBV Beers, Hapse boys, JVC Cuijk en SIOL waren uitgenodigd om vertegenwoordigers te sturen uit hun jeugdelftallen.

Lees verder

Bouwen in gemeente Cuijk het nieuwe normaal

CUIJK - In de jaren vijftig, zestig, zeventig van de vorige eeuw kende Cuijk een hausse aan bouwen van nieuwe huizen. Veel industrie vestigde zich er en daarbij moesten werknemers onderdak hebben.

Lees verder

Cultureel Hart Cuijk viert 20-jarig jubileum

CUIJK - Zondag was er geen Cultuur aan de Maas. Voorzitter Peter Schouten: “Vanwege corona helaas niet. Het evenement Cultuur aan de Maas, daarvoor Culturele dag, is mede door de samenwerking met de instellingen en de Cuijkse horeca een groot succes. Het doel is presentatie, promotie en profijt voor de instellingen.”

Lees verder

Sloop van het oude Merletcollege

CUIJK - Grote stofwolken betekenen het definitieve einde van het oude gebouw van het Merletcollege aan de Grotestraat.

Lees verder

Muziekles voor meer jeugd

CUIJK - In de commissie Samenleving wordt dinsdag 8 september een begin gemaakt om de Cultuurvisie om te zetten in concrete voorstellen. Joost Hendriks, wethouder cultuur: “We stellen budgetten beschikbaar maar willen daar concrete acties op zetten. Dat is de afgelopen jaren iets te weinig geweest.”

Lees verder

Carnavalsseizoen 2020-2021 anders dan anders?

CUIJK - Al maanden piekeren in deze coronatijd de besturen van de zes carnavalsverenigingen in de gemeente Cuijk over het wel of niet doorgaan van het carnavalsseizoen 2020-2021.

Lees verder

natuurspeelplek

CUIJK - In Padbroek is tussen Sperwerhorst en Kievitenveld vanuit het project Gezonde Buurten een natuurspeel- en ontmoetingsplek gerealiseerd.

Lees verder

Mixlessen voor vrouwen

CUIJK - Vrijdag 4 september start Mixlessen voor vrouwen in Cuijk. U kunt zich opgeven voor twee gratis kennismakingslessen.

Lees verder

Carnavalsseizoen 2020-2021 anders dan anders?

CUIJK - Al maanden piekeren in deze coronatijd de besturen van de zes carnavalsverenigingen in de gemeente Cuijk over het wel of niet doorgaan van het carnavalsseizoen 2020-2021.

Lees verder

Overlast bij containers Lavendel

CUIJK - Aan de Lavendel bij supermarkt Jumbo zijn onlangs meerdere containers geplaatst: glas (onder de grond), kleding, luiers. De bewoners in de directe omgeving hiervan worden hier niet vrolijk van.

Lees verder

Oorlogskruis postuum toegekend aan Louis Aerts

CUIJK - Het Mobilisatie-Oorlogskruis is postuum toegekend aan de heer L.C. (Louis) Aerts. De militaire onderscheiding werd maandag 10 augustus in de raadzaal van Cuijk uitgereikt aan mevrouw Gretha Aerts, de dochter van Louis Aerts.

Lees verder

Ceuclum en TIP zoeken vrijwilligers

CUIJK - Stichting Ceuclum is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor een of meerdere dagdelen per week voor het Toeristisch Informatiepunt Cuijk én voor het Museum Ceuclum. Het Toeristisch Informatiepunt geeft informatie over de bezienswaardigheden van het Land van Cuijk. Met name culturele informatie en informatie over fiets- en wandelmogelijkheden en dagjes uit.

Lees verder

‘Regie houden over je leven’

CUIJK - Als de bouw naar wens verloopt zal er op vrijdag 27 november een feestelijk opening zijn van het woonzorgcomplex het Leijgraafhuis op de hoek van de Jan van Cuijkstraat en de Hertog Karellaan. Een huis voor 20 tot 22 mensen met dementie. “Gewoon als thuis en betaalbaar voor iedereen.”

Lees verder

Politiek wil een groener Louis Jansenplein

CUIJK - In augustus/september zou er gestart worden met de opknap van het Louis Jansenplein. Maar deze is uitgesteld. Volgens een woordvoerder van de gemeente omdat er eerst gekeken wordt naar nog meer vergroenen van het plein en de overige centrumstraten.

Lees verder

Samenwerken loont, ook in Land van Cuijk

LAND VAN CUIJK - Fijn wonen en werken in dorpen en het buitengebied. Vernieuwing en verduurzaming van de landbouw en voedselverwerking. Nieuwe bestemmingen voor lege stallen. Minder leegstand in winkelcentra. Meer groei- en ontwikkelmogelijkheden voor de banen van nu en de toekomst. Dit zijn een paar voorbeelden die mogelijk worden gemaakt door de Regio Deal Noordoost Brabant.

Lees verder

Nieuwe djembégroep in Cuijk

CUIJK - Begin september start Percament Percussion Events een djembégroep in Cuijk. Deze lessen gaan verzorgd worden door Eugenie Teeuwen.

Lees verder

Efkes uutbloasen

BEERS - Elke vrijdag in deze zomer kun je aanschuiven voor heerlijke verse steenoven pizza’s bij Landgoed de Barendonk. Op het menu staan vers bereide pizza’s, inclusief brood en salades. In een sfeervolle ambiance onder een gezellige tent.

Lees verder

‘Geen concurrentie centrum’

CUIJK - “Ons college heeft de afgelopen periode overlegd en onderhandeld met Van Schaijik en inmiddels overeenstemming bereikt over de uitgangspunten van een mogelijke herontwikkeling van zijn eigendom aan de Grotestraat tegenover het oude Merletcollege. Dit heeft geresulteerd in een conceptovereenkomst.” aldus B&W vorige maand richting de gemeenteraad.

Lees verder

Aantrekkelijk centrum Cuijk

CUIJK - Onlangs overhandigde het bestuur van het Centrummanagement Cuijk (CM Cuijk) en centrummanager Clemens Binkhorst ‘De lange termijn visie centrum Cuijk 2020’ aan de gemeente. Gestructureerd gaat men samen proberen een plan uit te werken om het centrum aantrekkelijker te maken.

Lees verder

Gasloos en energieneutraal wonen

CUIJK - Nu ook de locatie Van Schaijik in beeld is wordt de planontwikkeling Grotestraat-zuid steeds concreter. Er gaat hoofdzakelijk zo veel mogelijk gasloos en energieneutraal gebouwd worden. In totaal komen er 263 woningen. Met daarnaast nog enige detailhandel (supermarkt). De helft van nu.

Lees verder

Cuijkse voetbalclubs bereiden zich voor

CUIJK - Ondanks coronaperikelen en alle maatregelen er om heen hebben de Cuijkse voetbalclubs hun oefenprogramma’s voor het seizoen 2020-2021 al helemaal rond. De KNVB heeft aangegeven dat op zondag 20 september de nieuwe competities zullen starten.

Lees verder

Filmclub: kijken en praten over films met betekenis

CUIJK - Het complete programma voor het nieuwe theaterseizoen 20|21 laat nog even op zich wachten. Achter onze dichte deuren bruist en broeit het van de nieuwe ideeën en initiatieven. De komende weken vertellen we je er graag meer over. Karel Jansen over de nieuwe filmclub bij de schouwburg.

Lees verder

Dommelsvoort wordt vakantiepark The Dutch Palm

BEERS - JWP Investments - eigenaar van onder andere vakantieparkketen ‘TopParken’ - gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen. Recent werden hiervoor de benodigde overeenkomsten getekend door de gemeente Cuijk en deze ontwikkelaar.

Lees verder

Vertraging bij voltooiing van afsluiten Grotestraat

CUIJK - In de raadsvergadering van 16 maart 2015 is al besloten dat na de herinrichting van de Grotestraat deze op gezette tijden autovrij te maken. Met deze venstertijden ontstaat meer ruimte voor winkelend publiek en vrije ruimte voor de horeca.

Lees verder

Zeven lokale partijen willen dit najaar fuseren

CUIJK - Met het oog op de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk in november 2021, zijn zeven lokale politieke partijen voornemens om samen één nieuwe politieke partij te vormen.

Lees verder

Anderhalve meter regel: zo’n 170 mensen in zaal

CUIJK - Dit weekend, vanaf zaterdag 18 juli, verschijnt op de website van de Schouwburg het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2020-2021. Het gaat om maar liefst honderd voorstellingen, in veel gevallen twee per avond. De kaartverkoop start pas zaterdag 29 augustus, ook via de website.

Lees verder

Kinderen zetten zich in voor duurzamere school

CUIJK - Bewustwordingscampagne Energy Challenges – Slim met energie kijkt terug op een succesvolle campagne 2019/2020. “We hebben dit jaar niet alleen mooie resultaten behaald op de scholen, maar ook bij de leerlingen thuis”, aldus Ingrid Kloosterman.

Lees verder

‘Gedogen van schijnconstructie maar wel in gesprek blijven’

CUIJK - Erwin Poels, voorzitter Horecaplatform Cuijk, reageert op de nieuwe Fraterhuis BV: “Laat ik eerst in het algemeen er iets er over zeggen. Horeca binnen gesubsidieerde instellingen zoals de Schouwburg noemen we paracommercie.”

Lees verder

Kloostertuin Sint Agatha ademt een serene rust uit

SINT AGATHA - Klooster Sint Agatha is na de corona-lockdown in juni weer opengesteld voor publiek. Ook de er achter gelegen prachtige tuin met een oppervlakte van 2,5 ha. De tuin is aangelegd vanaf de 17e eeuw als typische kloostertuin met een nutsfunctie, een recreatieve functie en religieuze kenmerken. Een bord aan het begin van de tuin geeft een compleet overzicht van de tuin.

Lees verder

Marc Sport gaat verhuizen

CUIJK - De sportspeciaalzaak Marc Sport gaat verhuizen van de Molenstraat naar de Korte Molenstraat. Op dit moment is er bij Marc Sport een grote leegverkoop met hoge kortingen.

Lees verder

Wel kosten, geen inkomsten

CUIJK - De maatregelen die de landelijke overheid heeft genomen ter bestrijding van het Corona-virus hebben ook grote gevolgen voor de gemeenschapsaccommodaties in de gemeente Cuijk. Sinds deze accommodaties hun deuren hebben moeten sluiten betekent dit wegvallende opbrengsten maar wel doorlopende kosten.

Lees verder

Zomerkamp van Energy Challenges

BEERS - Stichting Energy Challenges houdt in navolging van haar acties op scholen dit jaar een zomerkamp met als thema duurzaamheid. Kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar zijn van 20 tot en met 24 juli van harte welkom op Landgoed de Barendonk in Beers.

Lees verder

‘Op ontdekkingstocht in je eigen achtertuin’

LAND VAN CUIJK – Sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld, maken steeds meer Nederlanders plannen om er een of meer dagen op uit te trekken. De verwachting is dat veel vakantiegangers dit jaar in eigen land blijven.

Lees verder

De eerste grote kermis?

CUIJK - De Kermiswerkgroep gemeente Cuijk heeft tot voor een aantal weken terug, door de Corona uitbraak, slechts alleen via de mail, telefonisch, of via Whatsapp met elkaar overleg gehad. Begin juni zijn ze voor het eerst weer bij elkaar geweest om te overleggen of de kermissen in Haps, Cuijk en Beers dit jaar door kunnen gaan.

Lees verder

Taaltalent uit eigen regio in nieuwe podcastserie

LAND VAN CUIJK - Onder de titel ‘Dichter bij de Schrijver’ lanceren De Kneep en BiblioPlus een nieuwe podcastserie rond schrijvers en dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen.

Lees verder

Cuijk worstelt met financiën

CUIJK - Het college van B&W Cuijk heeft de kadernota 2021-2024 aan de raad aangeboden. Op maandag 6 juli (18.30) is de behandeling. Het saldo staat nu nog voor de komende jaren op negatief. Maar B&W reageren hierop: “Ons doel is om uw raad in november een sluitende begroting en een sluitend meerjarenperspectief voor te leggen. ”

Lees verder

Dit jaar geen Daags na de Tour

BOXMEER - De 46ste editie van Daags na de Tour die maandag 21 september van start zou gaan, is na veel wikken en wegen alsnog van de agenda gehaald. Voor het eerst na 45 jaar komen er een dag nadat de Tour de France in Parijs eindigt, geen profrenners naar Boxmeer.

Lees verder

‘Gedreven, leergiering en niet snel tevreden’

  • Wie is Emma Loeffen?

Ik ben Emma, 22 jaar, woon in Vianen en studeer momenteel in het derde jaar van het Artez Conservatorium in Arnhem. Ik zou mezelf omschrijven als een gedreven en leergierig persoon, die niet snel tevreden is met haar eigen werk en resultaten. Ontspannenheid kan ik halen uit het maken van muziek, afspreken met vriendinnen en kijken van een film of serie.

Lees verder

Harmonie Gaudete hult zich nog in muzikale stilte

CUIJK - Door het coronavirus liggen de gezamenlijke muzikale activiteiten bij Harmonie Gaudete in Domino Cuijk al een tijdje stil. Maar er gloort sinds enige hoop. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft op basis van de in Duitsland beschreven risico-inschattingen voor veilig musiceren met blaasinstrumenten dat er onder voorwaarden mogelijkheden zijn. Wel met een heel goed protocol.

Lees verder

Panna Sterrenteam komt naar JVC Cuijk

CUIJK - Op 28 juni vindt op het JVC sporterrein de “Panna Sterrenteam” voetbaldag plaats. Een leuk evenement voor spelers en speelsters van 7 t/m 13. Alle informatie over dit geheel volgens de coronavoorschriften georganiseerd evenement vind je op www.pannasterrenteam.nl .

Lees verder

Promotie Romeinen laat nog even op zich wachten

CUIJK - Het communicatiebureau Di-visie presenteerde in januari van dit jaar, in opdracht van de gemeente Cuijk, een uitgebreid plan om het Romeins verleden nog beter te promoten. Daar kwamen veel reacties op. Met name het futuristisch uitziende Experience Center op de begraafplaats kreeg nog al wat kritiek te verduren.

Lees verder

Supertof beweegparcours

CUIJK - Buitenspelen is hartstikke gezond. Maar natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Daarom organiseert het team van Cuijk Beweegt ook dit jaar weer de Nationale Buitenspeeldag in Cuijk.

Lees verder

Sloopkogel vliegt door Merletcollege

CUIJK - Nu de vleermuis en de plantjes niet meer in de weg zit is er begonnen met de sloop van het gebouw van het voorheen middelbaaronderwijs Merletcollege op de Grotestraat. Een groot stuk historie voor vele Cuijkse jongeren verdwijnt van de aardbodem.

Lees verder

‘Een stormloop? Lang genoeg binnen gezeten’

CUIJK - Reikhalzend kijkt de horeca uit naar het go van premier Mark Rutte. Na maar liefst elf weken sluiten vanwege corona staat ook de Cuijkse horeca in de startblokken om de terrassen, cafés en restaurants open te maken voor publiek. Voorzitter van het Horeca Platform Cuijk Erwin Poels: “Ik zelf kan in ieder geval niet wachten om volle terrassen te gaan bedienen.”

Lees verder