Filmclub: kijken en praten over films met betekenis

CUIJK - Het complete programma voor het nieuwe theaterseizoen 20|21 laat nog even op zich wachten. Achter onze dichte deuren bruist en broeit het van de nieuwe ideeën en initiatieven. De komende weken vertellen we je er graag meer over. Karel Jansen over de nieuwe filmclub bij de schouwburg.

Lees verder

Dommelsvoort wordt vakantiepark The Dutch Palm

BEERS - JWP Investments - eigenaar van onder andere vakantieparkketen ‘TopParken’ - gaat recreatiepark Dommelsvoort ontwikkelen. Recent werden hiervoor de benodigde overeenkomsten getekend door de gemeente Cuijk en deze ontwikkelaar.

Lees verder

Vertraging bij voltooiing van afsluiten Grotestraat

CUIJK - In de raadsvergadering van 16 maart 2015 is al besloten dat na de herinrichting van de Grotestraat deze op gezette tijden autovrij te maken. Met deze venstertijden ontstaat meer ruimte voor winkelend publiek en vrije ruimte voor de horeca.

Lees verder

Zeven lokale partijen willen dit najaar fuseren

CUIJK - Met het oog op de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk in november 2021, zijn zeven lokale politieke partijen voornemens om samen één nieuwe politieke partij te vormen.

Lees verder

Anderhalve meter regel: zo’n 170 mensen in zaal

CUIJK - Dit weekend, vanaf zaterdag 18 juli, verschijnt op de website van de Schouwburg het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2020-2021. Het gaat om maar liefst honderd voorstellingen, in veel gevallen twee per avond. De kaartverkoop start pas zaterdag 29 augustus, ook via de website.

Lees verder

Kinderen zetten zich in voor duurzamere school

CUIJK - Bewustwordingscampagne Energy Challenges – Slim met energie kijkt terug op een succesvolle campagne 2019/2020. “We hebben dit jaar niet alleen mooie resultaten behaald op de scholen, maar ook bij de leerlingen thuis”, aldus Ingrid Kloosterman.

Lees verder

‘Gedogen van schijnconstructie maar wel in gesprek blijven’

CUIJK - Erwin Poels, voorzitter Horecaplatform Cuijk, reageert op de nieuwe Fraterhuis BV: “Laat ik eerst in het algemeen er iets er over zeggen. Horeca binnen gesubsidieerde instellingen zoals de Schouwburg noemen we paracommercie.”

Lees verder

Kloostertuin Sint Agatha ademt een serene rust uit

SINT AGATHA - Klooster Sint Agatha is na de corona-lockdown in juni weer opengesteld voor publiek. Ook de er achter gelegen prachtige tuin met een oppervlakte van 2,5 ha. De tuin is aangelegd vanaf de 17e eeuw als typische kloostertuin met een nutsfunctie, een recreatieve functie en religieuze kenmerken. Een bord aan het begin van de tuin geeft een compleet overzicht van de tuin.

Lees verder

Marc Sport gaat verhuizen

CUIJK - De sportspeciaalzaak Marc Sport gaat verhuizen van de Molenstraat naar de Korte Molenstraat. Op dit moment is er bij Marc Sport een grote leegverkoop met hoge kortingen.

Lees verder

Wel kosten, geen inkomsten

CUIJK - De maatregelen die de landelijke overheid heeft genomen ter bestrijding van het Corona-virus hebben ook grote gevolgen voor de gemeenschapsaccommodaties in de gemeente Cuijk. Sinds deze accommodaties hun deuren hebben moeten sluiten betekent dit wegvallende opbrengsten maar wel doorlopende kosten.

Lees verder

Zomerkamp van Energy Challenges

BEERS - Stichting Energy Challenges houdt in navolging van haar acties op scholen dit jaar een zomerkamp met als thema duurzaamheid. Kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar zijn van 20 tot en met 24 juli van harte welkom op Landgoed de Barendonk in Beers.

Lees verder

‘Op ontdekkingstocht in je eigen achtertuin’

LAND VAN CUIJK – Sinds de coronamaatregelen zijn versoepeld, maken steeds meer Nederlanders plannen om er een of meer dagen op uit te trekken. De verwachting is dat veel vakantiegangers dit jaar in eigen land blijven.

Lees verder

De eerste grote kermis?

CUIJK - De Kermiswerkgroep gemeente Cuijk heeft tot voor een aantal weken terug, door de Corona uitbraak, slechts alleen via de mail, telefonisch, of via Whatsapp met elkaar overleg gehad. Begin juni zijn ze voor het eerst weer bij elkaar geweest om te overleggen of de kermissen in Haps, Cuijk en Beers dit jaar door kunnen gaan.

Lees verder

Taaltalent uit eigen regio in nieuwe podcastserie

LAND VAN CUIJK - Onder de titel ‘Dichter bij de Schrijver’ lanceren De Kneep en BiblioPlus een nieuwe podcastserie rond schrijvers en dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen.

Lees verder

Cuijk worstelt met financiën

CUIJK - Het college van B&W Cuijk heeft de kadernota 2021-2024 aan de raad aangeboden. Op maandag 6 juli (18.30) is de behandeling. Het saldo staat nu nog voor de komende jaren op negatief. Maar B&W reageren hierop: “Ons doel is om uw raad in november een sluitende begroting en een sluitend meerjarenperspectief voor te leggen. ”

Lees verder

Dit jaar geen Daags na de Tour

BOXMEER - De 46ste editie van Daags na de Tour die maandag 21 september van start zou gaan, is na veel wikken en wegen alsnog van de agenda gehaald. Voor het eerst na 45 jaar komen er een dag nadat de Tour de France in Parijs eindigt, geen profrenners naar Boxmeer.

Lees verder

‘Gedreven, leergiering en niet snel tevreden’

  • Wie is Emma Loeffen?

Ik ben Emma, 22 jaar, woon in Vianen en studeer momenteel in het derde jaar van het Artez Conservatorium in Arnhem. Ik zou mezelf omschrijven als een gedreven en leergierig persoon, die niet snel tevreden is met haar eigen werk en resultaten. Ontspannenheid kan ik halen uit het maken van muziek, afspreken met vriendinnen en kijken van een film of serie.

Lees verder

Harmonie Gaudete hult zich nog in muzikale stilte

CUIJK - Door het coronavirus liggen de gezamenlijke muzikale activiteiten bij Harmonie Gaudete in Domino Cuijk al een tijdje stil. Maar er gloort sinds enige hoop. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft op basis van de in Duitsland beschreven risico-inschattingen voor veilig musiceren met blaasinstrumenten dat er onder voorwaarden mogelijkheden zijn. Wel met een heel goed protocol.

Lees verder

Panna Sterrenteam komt naar JVC Cuijk

CUIJK - Op 28 juni vindt op het JVC sporterrein de “Panna Sterrenteam” voetbaldag plaats. Een leuk evenement voor spelers en speelsters van 7 t/m 13. Alle informatie over dit geheel volgens de coronavoorschriften georganiseerd evenement vind je op www.pannasterrenteam.nl .

Lees verder

Promotie Romeinen laat nog even op zich wachten

CUIJK - Het communicatiebureau Di-visie presenteerde in januari van dit jaar, in opdracht van de gemeente Cuijk, een uitgebreid plan om het Romeins verleden nog beter te promoten. Daar kwamen veel reacties op. Met name het futuristisch uitziende Experience Center op de begraafplaats kreeg nog al wat kritiek te verduren.

Lees verder

Supertof beweegparcours

CUIJK - Buitenspelen is hartstikke gezond. Maar natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Daarom organiseert het team van Cuijk Beweegt ook dit jaar weer de Nationale Buitenspeeldag in Cuijk.

Lees verder

Sloopkogel vliegt door Merletcollege

CUIJK - Nu de vleermuis en de plantjes niet meer in de weg zit is er begonnen met de sloop van het gebouw van het voorheen middelbaaronderwijs Merletcollege op de Grotestraat. Een groot stuk historie voor vele Cuijkse jongeren verdwijnt van de aardbodem.

Lees verder

‘Een stormloop? Lang genoeg binnen gezeten’

CUIJK - Reikhalzend kijkt de horeca uit naar het go van premier Mark Rutte. Na maar liefst elf weken sluiten vanwege corona staat ook de Cuijkse horeca in de startblokken om de terrassen, cafés en restaurants open te maken voor publiek. Voorzitter van het Horeca Platform Cuijk Erwin Poels: “Ik zelf kan in ieder geval niet wachten om volle terrassen te gaan bedienen.”

Lees verder

Duurzame straatverlichting?

CUIJK - In 2018 is gestart met het opstellen van het beleidsplan openbare verlichting van gemeenten Cuijk, Grave en Mill.

Lees verder

Centrumplan: Oppositie lijnrecht tegenover coalitie

CUIJK - In de vergadering van 11 mei is de Cuijkse gemeenteraad met vijftien tegen vier stemmen akkoord gegaan met de voortgang van de centrumplannen. Tegen stemden de SP, GroenLinks en de PvdA. De VVD gaf een stemverklaring af.

Lees verder

Boer Geert Mooren uit Oeffelt

OEFFELT - Hij zocht een zelfstandige, leuke vrouw, zowel mooi van binnen als van buiten, met pit. Boer Geert Mooren ging bij dating-realityserie KRO-NCRV’s Boer zoekt Vrouw op zoek naar zijn droomvrouw met de wauw-factor. Heel televisiekijkend Nederland zag deze Oeffeltse boer schitteren in het elfde seizoen van Boer zoekt vrouw. Mét ondertiteling. DeBok en DeStieR stelde hem tien vragen.

Lees verder

Joost Joosten trainer dames Activia

CUIJK/SINT ANTHONIS - Somas Activia Dames 1 uit St Anthonis heeft voor volgend volleybalseizoen een nieuwe trainer/coach in de persoon van Joost Joosten. Wouter Vaessen zal hem en het team ondersteunen als teammanager.

Lees verder

Mei 1940: Land van Cuijk moest klap opvangen

LAND VAN CUIJK - In de jaren vóór 1940 bereidde Nederland zich, ondanks de traditionele neutraliteit, voor op een Duitse inval. Een heel stelsel van verdedigingslinies werd opgetuigd. En wie op de kaart kijkt, kan meteen zien, dat eigenlijk alles draaide om de verdediging van de Randstad, Vesting Holland genoemd.

Lees verder

Dú Wandeling in 1950 dúr Kuuk

CUIJK - In 1950 was Cuijkenaar Jan van der Cruijsen 10 jaar. Een tijdje later heeft hij voor het nageslacht een wandeling door Cuijk beschreven. Er is veel veranderd maar de herinneringen blijven voortleven.

Lees verder

‘Ga graag de uitdaging aan voor ons mooie Brabant’

LAND VAN CUIJK - Van Den Haag naar Den Bosch. Tweede Kamerlid Erik Ronnes (52) verruilt zijn stoel in Den Haag voor het provinciehuis van Brabant om er gedeputeerde te worden. “Ik ga graag deze nieuwe uitdaging aan voor ons mooie Brabant.”

Lees verder

Voetveer van Sint Agatha hoofdrolspeler in boek

SINT AGATHA - Het door vrijwilligers opgeknapte en in de vaart gehouden voetveer van Sint Agatha naar Middelaar is een van de hoofdrolspelers in een boek over de grenzen van het hertogdom Brabant. ‘Brabant Onbegrensd’ verschijnt met stille trom omdat de corona-situatie een officiële presentatie niet toestaat.

Lees verder

Voedselbank helpt zo’n honderd huishoudens

BOXMEER/CUIJK - Het doel van de voedselbank is directe voedselhulp te bieden aan de armste mensen en tegelijk verspilling van goed voedsel tegen te gaan. Zo’n honderd huishoudens, 350 mensen waarvan circa 90 kinderen, in het Land van Cuijk voorzien zij wekelijks van een voedselpakket. Ondanks de coronamaatregelen hebben de vrijwilligers een manier gevonden om deze mensen toch een broodnodig pakket te bieden.

Lees verder

Pest, honger en oorlog door de eeuwen heen

BOXMEER/CUIJK - Pest, honger, oorlog, criminaliteit en geloof in Brabant door de eeuwen heen. Eerste archieven van stads- en dorpsbesturen uit het Land van Cuijk nu online op www.bhic.nl

Lees verder

Coronatest personeel basis onderwijs en dagverblijven

LAND VAN CUIJK - Alle medewerkers met klachten in het basis- en speciaal onderwijs en de kinderdagverblijven zijn voor een coronatest welkom bij de GGD Hart voor Brabant. De GGD heeft hiervoor teststraten ingericht in Uden, Tilburg en Rosmalen.

Lees verder

Jos Janssen Koninklijk onderscheiden

CUIJK - Jos Janssen uit Cuijk is hedenhochtend - vrijdagmorgen 24 april - telefonisch op de hoogte gebracht van het feit, dat hij zich Lid van de Orde van Oranje Nassau mag noemen. Een Koninklijke onderscheiding voor onze man in Kuuk, freelance journalist bij DeStieR.

Lees verder

JVC Cuijk hoopt nog op promotie

CUIJK - De grootste voetbalvereniging in de gemeente Cuijk houdt met het vlaggenschip Zaterdag 1 hoop op promotie. Het stilleggen en beëindigen van de voetbalcompetitie seizoen 19-20 verstierde het aanstaande kampioenschap. Promotie lijkt echter nog niet uitgesloten.

Lees verder

Samen kunnen we het in Cuijk

CUIJK - Zondag 26 april om 11.00 uur gaan ze van start met in kleine groepjes een rondgang door Cuijk te maken. Afgelopen week is een groep aangemelde vrijwilligers (al meer dan 200!!!) spontaan in Cuijk opgestaan die als doelstelling hebben om mensen die het nu goed kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken.

Lees verder

Nieuwsberichten 20 april 2020

Leerlingenvervoer voor Cuijks bedrijf
Cuijks Fotoarchief naar FAD
Appartementen op locatie Lidl
Beiaardier speelt door

Lees verder

Op koers voor de herindeling

LAND VAN CUIJK - De gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonishebben zich donderdag 9 april uitgesproken voor de vorming van één gemeente Land van Cuijk. Dit door het herindelingsontwerp voor deze vier gemeenten in grote meerderheid vast te stellen.

Lees verder

Burgemeesters positief over houding inwoners

LAND VAN CUIJK- De burgemeesters van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert zijn positief over de manier waarop hun inwoners zich ook het afgelopen weekend weer hebben gehouden aan de RIVM-richtlijnen. Ondanks het mooie weer hield nagenoeg iedereen zich aan de regels.

Lees verder

Gezocht: masker, handschoenen en brillen

CUIJK - Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen in de zorg. De gemeenten Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert helpen mee aan de landelijke inzamelingsactie van het Rode Kruis.

Lees verder

Gemeenten Land van Cuijk stimuleren elektrisch rijden

LAND VAN CUIJK- Onlangs hebben de vijfgemeenten van het Land van Cuijk besloten om door te gaan met het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s “De beleidsuitgangspunten zijn vastgelegd in het document ‘Laadinfrastructuur Land van Cuijk’. Dit is integraal opgepakt met de provincie, Enexis en gemeenten.

Lees verder

Nijmeegse Vierdaagse heeft een Via rijker

VIANEN - Vele wandelaars op de route van de 50 kilometer van de Nijmeegse Vierdaagse dat er in Vianen (NB) de traditie is ontstaan om op Vierdaagsevrijdag frikandellen uitgedeeld worden. Dit jaar wordt in samenwerking met de Franssenstraat, team Gore Berk, Mora en Hela de “Via Frikandella” bewerkstelligd.

Lees verder

Kinderen die niet meer naar school gaan, kunnen of willen.

CUIJK - “Ben jij een ouder van een thuiszitter of dreigt jouw kind een thuiszitter te worden. Weet dan dat je er niet alleen voor staat.” Dat is de oproep voor een gratis infoavond voor ouders van kinderen die niet meer naar school gaan, kunnen of willen.

Lees verder

Gijs Schalks is voetballend ook een prima keeper

CUIJK- De hele voetbalcompetitie ligt stil vanwege Corona. Geen wedstrijden, geen trainen. Mooi moment om een Cuijks voetbaltalent aan het woord te laten: Gijs Schalks, keeper van FC Den Bosch onder 19.

Lees verder

SamenLoop voor Hoop Cuijk 2020gaat niet door

CUIJK - Op 11 en 12 juli zou de tweede SamenLoop voor Hoop plaatsvinden in Cuijk. Het bestuur van het KWF heeftbesloten dat alle Samenlopen voor Hoop in ons land voorlopig tot 1 augustus niet doorgaan.

Lees verder

Kinderen gaan nu thuis digitaal naar basischool ‘t Startblok

CUIJK - Veel scholen zijn door de schoolsluiting vorige week overgegaan op thuisonderwijs. Leren op afstand. Bij basisschool ’t Startblok in de Valuwe in Cuijkvroegen we directeur Marco Janssen hoe dit thuisleren georganiseerd en uitgevoerd wordt.

Lees verder

‘Mijn werk is geen werk maar een leuke hobby’

CUIJK - Op 1 april is het precies 100 jaar geleden dat opa Willem Peters naast het Fraterhuis een schildersbedrijf startte. Zijn huidige kleinzoon, ook Willem Peters (67), heeft een eeuw later nog een verf- en behangwinkel in de Molenstraat. “Zelf sta ik dit jaar vijftig jaar in de winkel. Voor mij gaat de deur 100 jaar later sluiten maar de winkel wordt voortgezet door een andere ondernemer.”

Lees verder

KinderLoop bij tweede editie Samenloop voor Hoop Cuijk

CUIJK - Op zondag 12 juli vindt in Cuijk de tweede editie van SamenLoop voor Hoop Cuijk plaats. Gedurende 24 uur, van 11 juli 15.00 uur tot 12 juli 15.00 uur, wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Lees verder

Leerlingen OBS 't Startblok volgen les in verkeersveiligheid

CUIJK - Onlangs gaf vrachtwagenchauffeur en instructeur Corina Hamer van TLN les aan de groepen 8 van OBS 't Startblok in Cuijk. De leerlingen leerden de twee vuistregels: 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'Houd minstens drie meter afstand'.

Lees verder