‘Waarom heeft Afrika de hulp van Westen nodig?’

CUIJK - Twee bevlogen vrouwen, filmmaker Sandra Korse en de Cuijkse Carole Donkers starten op 1 februari 2021 een expeditie door het mooie Ghana. Doel? Het leven van Carole Donkers in haar ware Afrika belichten. Dit bijzondere avontuur wordt gefilmd en omgezet in een documentaire. Je kunt alles stap voor stap volgen, actief mee op online ontwikkelingsreis en jouw (financiële) steentje bijdragen.

Door Jos Janssen

Als twaalfjarige leest Carole het boek Roots, over het leven van de Gambiaanse jongen Kunta Kinte. Haar vraag: “Waarom hebben mensen in Afrika de hulp van ‘het Westen’ nodig?”

Ze neemt zich voor ooit naar Afrika te gaan om het antwoord te ontdekken. In 2010 wordt dat voornemen omgezet in daad en reist ze naar het Noorden van Ghana, om er ruim tien jaar te blijven. Samen met de lokale leiders van transformatie vormt ze Creators 4 Humanity, een cocreatieve community van zelfbewuste pioniers die hun droom leven.

Deze rolmodellen zijn een bron van inspiratie voor de lokale jeugd en dragen bij aan de creatie van een mooiere wereld voor iedereen. Ook in 2010 stonden Sandra en Carole tegenover elkaar tijdens een competitie: ‘Beste sociale bedrijfsplan dat bijdraagt aan de millenniumdoelen’. Met het gewonnen kapitaal van € 15.000 plantte Carole in Noord-Ghana het zaadje dat uitgroeide tot Creators 4 Humanity. Sandra volgde haar pad naar Zuid-Afrika en ontwikkelde zich tot professioneel documentairemaker.

Op expeditie

Totaal onverwacht bracht het coronavirus hen weer samen. Beiden hadden bedacht om dit voorjaar even in Nederland te zijn, maar konden niet meer terug naar hun geliefde Afrika. In een gesprek over ‘wat nu? opperde Sandra: “Het is tijd dat jij gehoord en gezien wordt. Waarom gaan we niet samen op expeditie in Noord-Ghana? Dan kan ik jouw werk en leven daar filmen.”

Haar ervaringen, lessen en inzichten beschreef Carole in het boek ‘Dit is mijn ware Afrika’ dat op 14 december 2020 gelanceerd werd. “Het is de visie en het levensverhaal van Carole dat inspireert en intrigeert,” aldus Sandra Korse.

“Carole is zo’n pionier. Een vrouw met lef die haar hart volgt. Ze kijkt op zo’n prachtige manier naar Afrika dat het wel met de wereld gedeeld móet worden. Zij is als geen ander in staat om haar ervaringen te vertalen naar waardevolle lessen en diepe inzichten in ons menszijn. En altijd vanuit de intentie om samen die ene mooiere wereld te creëren voor iedereen.”

Dromen

Uit dit idee vormde zich The Rhythms of Africa – An Expedition into the Heart of the World. Sandra filmt Carole als zij door haar Ghana beweegt. Zoals het er nu voor staat, kunnen Sandra en Carole afreizen naar Ghana.

Hun avontuur start op 1 februari 2021. Wil je je samen met hen meegaan? Dat kan volledig coronaproof via de 8-weekse online ontwikkelingsreis The Creator in You. In deze eenmalige pioniersreis is plek voor 12 open-minded Creators die toe zijn aan een versnelling in hun persoonlijke ontwikkeling en de dromen in hun hart willen realiseren.

Zo opgezet dat online leren levendig, intuïtief, uit het leven gegrepen, inspirerend, transformatief, intercultureel, ritmisch en kleurrijk is! Het is ook mogelijk om je aan te melden als Follower (gratis) of als Sponsor van ondernemerschap dat idealistisch, financieel duurzaam en een way of life is.

Achter de schermen

Je krijgt een kijkje achter de schermen in de creatie van de documentaire en ontvangt wekelijks inspirerende updates in je mailbox. Een unieke kans om het creatieproces richting een full-length documentaire mee te beleven, jezelf te ontwikkelen en talent in Ghana te ondersteunen! Word jij onderdeel van The Rhythms of Africa? Lees er alles over op: www.therhythmsofafrica.com Als Sponsor of Creator ontvang je het boek ‘Dit is mijn ware Afrika’ cadeau. Het is o.a te koop via de website www.vanbrugboeken.nl en via de boekhandels.

27-01-2021