Thriller: Verkeerde keuzes

CUIJK - Dit maal geen leuk kinderboek maar een psychologische thriller van de hand van de Cuijkse schrijfster Marijke Witman. “Het boek komt uit op 10 april. Het eerste exemplaar wordt bij mij thuis afgeleverd door de initiatiefnemers van de boekentour, Esther van der Ham, mijn uitgever en Jolanda Pikkaart, mijn schrijfcoach.”

Door Jos Janssen

Marijke Witman is vooral bekend om haar vier succesvolle kinderboeken met prachtige illustraties. “Er zijn drie delen van mijn Elfenmeisjes boekjes verschenen. Daarnaast heb ik Opa & Sophie geschreven, dit wordt mijn vijfde boek.”

Een heel ander genre. Een psychologische triller. Marijke: “Het boek heet Verkeerde keuzes. Dit boek heeft mij uitgekozen, zo ervaar ik het tenminste. Vier nachten heb ik wakker gelegen met het verhaal in mijn hoofd en toen heb ik de proloog op papier gezet. Daarmee kwam er weer rust in mijn hoofd en was er gelijk het gevoel dat dit boek er moest komen. Het schrijven van dit boek heeft veel met me gedaan, ik kroop in de hoofden van mijn hoofdpersonen en voelde wat zij voelden, menig traan heb ik tijdens het schrijven gelaten. Het is een beladen onderwerp natuurlijk en als moeder van twee dochters en oma van vier kleindochters beschreef ik in feite mijn grootste angst.”

In het kort gaat het spannende boek over een veertienjarige dochter die niet thuis komt: “Voor haar moeder is dit de ergste nachtmerrie. Er is maar één ding dat haar op de been houdt. Waar is Tess? Als die gevonden wordt zet ze alles op alles om de dader te vinden.”

Het verhaal speelt zich af op de Bosweg in Malden. Deze weg maakt onderdeel van het nieuwe snelfietspad: “Ik had gehoord wat voor geweldige route dat is om te fietsen. Tot ik een keer een eindje verderop een man zag staan met zijn handen voor zijn buik, gekleed in iets wat op een badjas leek. Ik voelde me niks op mijn gemak. Pas toen ik vlak bij hem was, zag ik dat hij een shaggie aan het draaien was. Mijn opluchting was groot. Dus toen dit verhaal zich opdrong hoefde ik geen moment te zoeken naar de locatie.”

Aan de boekentour op 10 april is een Facebook live verbonden waarmee lezers alle vijf de boeken van De Kleurrijke Schrijvers die die dag uitkomen kunnen winnen. Meer informatie op www.droomvalleiuitgeverij.nl Na 10 april is het boek te koop bij De Readshop in Malden, te bestellen bij alle boekwinkels, online boekwinkels en de uitgever. Het boek kost 18,95.

07-04-2021