Paal staan voor goed doel

CUIJK - Elk jaar zetten de vierdejaars leerlingen van zorg & welzijn van het Merletcollege in Cuijk zich in voor een goed doel. Normaal organiseren ze hiervoor een groot evenement, de beautymarkt, waar bezoekers zichzelf in de watten laten leggen. De opbrengsten van de behandelingen gaat dan naar een goed doel.

Zo’n evenement met de uitvoering van ‘contactberoepen’ kan dit jaar helaas niet doorgaan. Toch is het organiseren van een evenement een belangrijke vaardigheid die getoetst wordt bij de vmbo-leerlingen.

Dit jaar is Stichting MIND het goede doel dat door de klas gekozen is. De leerlingen hebben hiervoor gekozen omdat iedereen direct of indirect te maken heeft of krijgt met psychische problemen. Juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit dat er aandacht komt voor de mentale gezondheid en dat het taboe, wat nog steeds heerst, doorbroken wordt.

Helaas is het in deze tijd niet mogelijk om een groots evenement te organiseren. Daarom heeft de klas gekozen om een 'mini Last Man Standing' te organiseren, afgeleid van het evenement dat Stichting MIND zelf jaarlijks organiseert. Ze gaan met de klas allemaal op een paal staan en proberen daar zo lang mogelijk te blijven staan. De paaltjes staan voldoende uit elkaar zodat de actie veilig uitgevoerd kan worden.

Het geld wat de klas ophaalt met deze actie kan Stichting MIND goed gebruiken. Ruim 40 procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad. MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip.

Het bedrag wat de leerlingen hebben opgehaald is al de 1000 euro gepasseerd. “De klas zet zich hard in voor de actie”, vertelt docent Joyce Janssen, “Stichting MIND wil zelfs onze actie graag als showcase gebruiken om andere scholen te inspireren.”

Meer informatie op www.merletcollege.nl/cuijk/actueel/merlet-voor-mind

15-03-2021