Opknap Louis Jansenplein en Maasburg

CUIJK - Begin maart gaat Infrascoop op twee plaatsen beginnen met werkzaamheden opknap centrum in hartje Cuijk.

In winkelcentrum de Maasburg omdat daar nu veel winkels gesloten zijn en aan de pleinzijde Louis Jansenplein van de Maasburg. Ook voor de Dom en de uitbreiding van het verhoogd terras bij Bakker Bart en ’t Heerehuys. Deze werkzaamheden zijn als alles meezit 1 april afgerond.

Dan volgen de hoek van het Louis Jansenplein bij de Jan van Cuijkstraat/Molenstraat en kruising Molenstraat. Als laatste de kruising Jan van Cuijkstraat en Stationsstraat. De werkzaamheden aan de riolering en verharding zullen als alles meezit 30 juli worden opgeleverd.

De rijbanen en loopstroken krijgen verharding van bruine stenen. Door de klimaatverandering is er steeds meer behoefte voor een groene leefomgeving. In oktober/november zal ook nog groen gepland worden wat niet voor 1 april kon. Voor de stenen zuilen van het winkelcentrum komen bomen te staan.

Ook in de buurt van het beeld van Jan van Cuijk komt groen. Natuursteen strippen worden voorzien van vaste planten, siergrassen en bollen. Op het plein zelf komen meer bomen te staan. Bij de herinrichting van het plein wordt een infiltratievoorziening voor regenwater aangelegd. Het plein wordt opgewaardeerd met een waterkunstwerk van vijf grondfonteintjes. Rond de voortzetting van de markt op het plein staan nog vraagtekens. Er wordt gedacht aan verplaatsing.

01-03-2021