Markt kan toch op Louis Jansenplein blijven

CUIJK - De opknapwerkzaamheden aan het centrum starten weer. Het Louis Jansenplein wordt kleiner voor de weekmarkt. Een woordvoerder van de gemeente: “Bij het project is er onderscheid gemaakt tussen de markt tijdens en de markt na de herinrichting. Over beide situaties wordt overleg gevoerd met de marktkooplui. Dat overleg is nog niet af.”

Door Jos Janssen

“Voor de korte termijn geldt in ieder geval dat er op het plein voldoende ruimte is omdat vanwege corona alleen ‘food-kramen’ op het plein staan. Worden de coronamaatregelen versoepeld en wordt de markt weer wat uitgebreid dan zal deze gedurende de werkzaamheden tijdelijk verplaatst worden. Ons uitgangspunt is: in de nabijheid van het Louis Jansenplein.”

In de nieuwe situatie komt meer groen dan in de huidige situatie. “Bij het ontwerp is rekening gehouden dat de markt ook op het nieuwe plein plaats moet kunnen vinden. De waterpartij zal bijvoorbeeld gedurende de weekmarkt uitstaan, waardoor hier weer extra ruimte ontstaat. Een nieuwe inrichting van het plein zal ook zorgen voor een nieuwe marktopstelling.”

En het Raboplein? “Bij de herinrichting wordt gesproken over kerngebied (winkels) en aanloopgebied (aanloopstraten). Het aanloopgebied krijgt een wat andere – weliswaar qua sfeer aansluitende – herinrichting dan het kerngebied. Het Raboplein behoort tot het aanloopgebied. Het Raboplein is onderdeel van de laatste fase van het project Centrumplan Cuijk. Samen met de Molenstraat, Grotestraat (Maasstraat-Markt) en Kaneelstraat (Louis Jansenplein-voetgangersentree parkeerterrein achter de schouwburg) wordt de komende maanden het ontwerp afgerond. Eind dit jaar zal de uitvoering starten. In welke volgorde deze fase word uitgevoerd is nog niet bekend.”

19-02-2021