Levensgenieter en die vlot babbelende Kuukse kastelein

CUIJK - Op woensdag 13 januari is op 71-jarige leeftijd Theu Peters overleden. Voor velen Tjeu, een bekende Cuijkenaar. Geboren en getogen.

Door Jos Janssen

Jarenlang was hij jongste bediende in de groentezaak van Kraut in de Kaneelstraat. Later begon hij voor zichzelf een zaak in de Valuwe. Hij was fanatiek vunderaar en lid van de Raad van Elf bij de Nölers. Ook maakte hij als zanger deel uit van de Snorkèls.

Helaas en triest overleed veel te jong zijn vrouw Tonny in augustus 1987. Met hun twee dochters Cindy en Sally zette hij zo goed als het kon het leven door. De groentewinkel stopte en hij trok daarna rond met een prachtige snoepkraam op kermissen en feesten.

Zijn Kuuk kon hij toch niet loslaten en Tjeu begon een kroeg aan de Grotestraat in de volksmond bekend als zalencentrum de Kwast. Een klein bruin kroegje waar hij zijn plezier terugvond door met veel Kuukenaren een praatje te houden. Binnen aan de tap en zomers buiten op het terras. Want vertellen kon Tjeu. Met veel humor. Hij hield van gezelligheid om zich heen en iedereen was er welkom. Het was daar Kuuk op zijn best.

Zijn lichaam begon echter te sputteren. Een aantal ziekenhuisopnames en operaties de afgelopen jaren deden hem geen goed en de café werd opzij gezet met een prachtig afscheidsfeest. Vorige week woensdag was het einde van een levensgenieter. Tjeu een man die midden in de Cuijkse gemeenschap stond en die vele Cuijkenaren heel wat gezellige uurtjes bezorgde. Die vlot babbelende Kuukse kastelein is helaas niet meer onder ons.

18-01-2021