‘Je denkt dat jij me kent’

VIANEN - De Vianense zangeres Emma Loeffen (22) heeft in coronatijd niet stil gezeten. Ze heeft haarzelf een nieuwe artiestennaam gegeven: Emma Joan. Geeft zangles en in februari kwam haar eerste single uit: Jij denkt dat jij me kent.

Door Jos Janssen

“Momenteel ben ik vooral bezig met het opnemen en uitbrengen van eigen muziek online, onder mijn neiuwe artiestennaam ‘Emma Joan’. Omdat er live nu niet veel kan heb ik besloten om voor nu aan mijn ‘online presence’ te werken, door het uitbrengen van singles met daarbij videoclips. Ook ga ik in juni dit jaar afstuderen aan Artez University of the Arts, dus die voorbereidingen zijn ook al in volle gang.”

Maar de optredens met Emma&Friends zijn een super leuk vooruitzicht: “Er druipen heel voorzichtig wat optredens binnen voor eind dit jaar, maar nog allemaal onder voorbehoud, omdat we natuurlijk allemaal nog niet weten hoe dit jaar zal verlopen. Verder staan er meerdere Emma&friends theatershows op de planning voor dit najaar, en niet alleen in Schouwburg Cuijk, maar ook in theater Myllesweerd en in theater de Lievekamp in Oss. Ik hoop echt dat we tegen die tijd weer muziek mogen maken voor een volle zaal.”

Op 26 februari kwam de eerste single en videoclip uit. “Het is een Nederlandstalig pop-nummer en gaat over jezelf durven zijn, voor jezelf op durven komen en van jezelf durven houden. Onderwerpen waar iedere jonge vrouw mee worstelt op deze leeftijd. Ik probeer altijd een aanstekelijke melodie te vinden, die ik vervolgens met de band in een eigentijds jasje steek. Die melodie wordt dan weer gedragen door een dansbare groove met daarin subtiele elektronische sounds. Denk aan Trijntje Oosterhuis meets Maan of Marco Borsato meets Tabitha.”

“Eigenlijk begin ik altijd met het schrijven van tekst en het maken van een melodie. Wanneer ik daarvan een goed beeld heb in mijn hoofd, ga ik bezig met de akkoorden. In principe staat de basis dan. Met mijn band ga ik dan aan de slag met het arrangement. Zij vertellen mij welke opties er zijn en wat goed zou kunnen passen in het nummer. Het eindresultaat gaan we opnemen in de studio. Een videoclip mag natuurlijk niet ontbreken, die is opgenomen in Schouwburg Cuijk. Het was erg gek om de clip op te nemen in een leeg theater, maar wel super fijn dat we deze kans kregen.”

12-03-2021