Eigen plek hobbycentrum

CUIJK - Tijdens een informatiebijeenkomst in januari vorig jaar bleek er grote behoefte aan een hobbycentrum in Cuijk. Al meteen meldden zich 80 potentiële deelnemers. Alle reden dus voor de initiatiefnemers om door te gaan met de uitwerking van hun plan.

Hans Cranen namens de initiatiefnemers: “Het vinden van een geschikt en betaalbaar pand heeft veel tijd gekost. Meestal ging het bij de verhuurder om de hoofdprijs en dat was voor een hobbycentrum geen haalbare kaart. Maar mede dankzij woningcorporatie Mooiland gaat het mogelijk worden om het hobbycentrum van de grond te krijgen. Het pand aan de Molenstraat 47-49 staat al enige jaren leeg en Mooiland is bereid gevonden om het voor 5 jaar aan het hobbycentrum te verhuren.”

Het pand was voorheen een dubbel woonhuis, maar inmiddels is er een doorgang gemaakt. Natuurlijk krijgt het nog een opknapbeurt. “Aangezien de deelnemers hoofdzakelijk bestaan uit senioren krijgt het hobbycentrum vooral betekenis binnen het ouderenbeleid. Vandaar dat ook met de SWOC overleg wordt gevoerd met het oog op ondersteuning vanuit het ouderenbeleid. Kortom, alle seinen staan zo goed als op groen en daarmee wordt het mogelijk om hopelijk in de loop van deze zomer het hobbycentrum in Cuijk te openen. Binnenkort wordt de stichting officieel opgericht en zal ook een extern bureau fondsen gaan werven voor de aankoop van machines, gereedschap en inrichting.”

De initiatiefnemers benadrukken dat het hobbycentrum een goede aanvulling is op de huidige sociaal maatschappelijke voorzieningen. Naast het beoefenen van hobby’s is het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten. Men inspireert elkaar vanwege de hobby en er ontstaan ook vriendschappen.

Van de deelnemers wordt een jaarbijdrage gevraagd van 75 euro. Voor meer informatie of aanmelding mail info.hccuijk@gmail.com (of telefonisch 0485-320179).

03-03-2021