Cuijkse actie: 20.000 euro voor Rode Kruis

CUIJK - In de aanloop naar kerst deed Cuijk ook mee aan de actie van 3FM Serious Request. Via de webshop kon men onder andere truien, t-shirts, mondkapjes bestellen. De opbrengst ging naar het Rode Kruis.

Een paar dagen waren de twee Cuijkse piloten Koen Cleophas en Mike Willems bezig met inpakken en verzenden. Beiden zijn bestuursleden van Pilots for Charity. Koen voorzitter en Mike secretaris.

Al negen maanden zitten beide piloten thuis omdat er niet gevlogen magen worden van hun thuisbasis Weeze (Ryan Air): “We hebben al eerder met andere acties voor zieke kinderen meegedaan. Dit leek ons ook iets nuttigs voor ons om te doen in deze werkeloze periode. We kregen alle spullen aangeleverd en verwerkten hier in de hal van Paul van Schaijk de bestellingen. Het is flink aanpakken geweest met sorteren, inpakken, stickers er op en naar Post NL brengen.”

“Maar heel erg leuk omdat ook alle weggestuurde artikelen hier in de regio worden gemaakt.” Op woensdagmiddag 23 december waren Koen en Mike rechtstreeks in de uitzending van 3FM en hadden toen nog een tussenstand van 12.730 euro, De eindstand liep op naar maar liefst 20.000 euro.

Meer informatie op: www.pilotsforcharity.com

13-01-2021