Bouw aan Molenstraat Cuijk van start

CUIJK - De bouw van een appartementencomplex op de kop van de Molenstraat/ Smidstraat in Cuijk gaat op maandag 15 februari van start. Het complex zal bestaan uit 24 koopappartementen en gaat de naam ‘de Smidse’ dragen.

De bouw wordt uitgevoerd door Goed-Bouw B.V., De Klomp, in opdracht van de Nijmeegse projectontwikkelaar Vastwas.

Met de start van de bouw komt een einde aan een lange periode van leegstand en braakligging. Al verschillende jaren bestaan er plannen tot nieuwbouw op die locatie maar om verschillende redenen kan nu pas met de bouw worden begonnen. De woningen zullen gasloos en energiezuinig worden gebouwd. Alle appartementen hebben een balkon, twee slaapkamers en kunnen rekenen op een eigen parkeerplaats. De grootte van de appartementen varieert van 68 tot en met 94 vierkante meter waarmee een verkoopprijs ontstaat in verschillende prijsklassen. De oplevering is voorzien in april 2022.

De gemeente Cuijk is blij dat de bouw nu eindelijk gaat beginnen. Wethouder Jilisen: “De woningnood is hoog in ons land, dat geldt ook voor Cuijk. De bouw van dit complex zorgt voor woningen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast zorgt de bouw ook voor een geweldige facelift van dit gebied, het centrum van Cuijk zal vanaf deze zijde van de Beerseweg weer een echte entreefunctie krijgen”.

De bouwactiviteiten kunnen enig ongemak gaan geven voor omwonenden en het verkeer. De locatie was voorheen ook bebouwd dus zal eerst oude fundering moeten worden verwijderd. Vervolgens worden – trillingsvrij – boorpalen aangebracht om de nieuwbouw te ondersteunen.
Voor de opslag van materialen e.d. zullen een aantal parkeerplekken voor het gebouw ‘Victor Hugo’ in gebruik worden genomen. Vandaar vindt de aan en afvoer plaats naar de bouw. In verband met laden en lossen kan daar soms verkeershinder ontstaan.
Om de bouw mogelijk te maken zal vanaf week 7 dit jaar tot en met week 19 volgend jaar de Smidstraat worden afgesloten. De Albert Heijn-vestiging aldaar blijft echter bereikbaar.

15-02-2021