24 online wandelroutes

CUIJK - Aangezien de wekelijkse wandelingen met beweegcoach Youp van Cuijk Beweegt niet doorgaan, besloot hij 24 online wandelroutes uit te stippelen. Die wandelingen zijn vanaf nu online te vinden op de website van Cuijk Beweegt.

In deze tijd waarin veel sport- en beweegmomenten zijn afgelast, kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. “Daarom besloot ik online wandelroutes samen te stellen, zodat men toch op laagdrempelige manier in beweging komt. De verschillende wijken van Cuijk hebben veel moois te bieden. De wandelingen hebben als startpunt de bekende multifunctionele accommodaties (MFA) in één van de wijkdelen in Cuijk”, aldus Youp.

Iedereen kan zelf een van de vele routes uitkiezen. De voorpret van het wandelen begint volgens hem al bij het uitzoeken van de wandeling.

De wandelroutes zijn 4 à 5 kilometer en duren gemiddeld een uur. “Uiteraard loopt iedereen zijn of haar eigen tempo. Ook is het mogelijk om een gedeelte van een wandeling te lopen. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk. Of je nu net start met wandelen of al een geoefende wandelaar bent.”

Op de website van Cuijk Beweegt vind je de routes, een routebeschrijving en een link om via Google Maps de route uit te stippelen. Youp heeft nog wat laatste wandeltips. “Trek goede wandelschoenen aan en kleed je naar het weer. Loop samen met iemand om elkaar te motiveren. Houd rekening met de 1,5 meter afstand en wandel met niet meer dan twee personen.”

Bekijk hier de wandelroutes: www.cuijkbeweegt.nl/wandelroutescuijk

10-03-2021